Új út vezet majd a Dózsa György és a Szent Isván utcák között - Jól haladnak a munkák

2019. szeptember 14. szombat 09:42

Új út vezet majd a Dózsa György és a Szent Isván utcák között - Jól haladnak a munkák

Június elején kezdték meg a munkálatokat a Deák téren a régi medence elbontásával, azóta pedig folyamatosan dolgoznak a területen. A mintegy 850 millió forintba kerülő beruházás az év végére készül el. 

 

A Dózsa György utcát a jövőben összekötik a Szent István utcával. Ennek munkálatai szintén javában zajlanak, a majdan a mozi és a rendőrség épülete előtt húzódó úttest alépítményeit készítik napok óta.

Ugyanitt számos parkolóhelyet is kialakítanak a gépjárművel érkezők számára.

A Deák tér teljes felújítása és átépítése várhatóan az esztendő végéig tart, az önkormányzat a beruházáshoz 849 millió forint, vissza nem térítendő támogatást nyert el.

 

A terveket Bártfai István készítette.

A rekonstrukció során új, méreteiben az egykorit idéző vízmedencét alakítanak ki, ami azonban kiürítve nézőtérként is szolgál majd a rendezvények alkalmával.

A park területén lévő műalkotásokat restaurálják és áthelyezik, felállítanak egy új busószobrot is.

A terület mára a busójárás egyik fontos helyszíne lett, nagyon sok vendéglős kínálja ott az enni-innivalót a vendégeknek.

 

A tér tengelyében lévő rendezvény-területet a kitelepülő árusok számára áram, víz- és szennyvíz csatlakozási lehetőséggel úgynevezett árusító sáv övezi majd. A nyugati oldalon szervizutat alakítanak ki, amelynek egy részét a rendőrség és a lakóépület miatt állandó forgalomra méretezik, míg déli oldala a terület esetenkénti használata mellett árusító területként, illetve gyalogos sétányként használható.

A beruházás részeként a rendezvénytéren tízméteres, az egyéb utak mentén pedig három méter magasságú kandelábereket állítanak fel.

A mozi északi oldala mellé sétányt terveznek.

A Hősi emlékműre szintén teljes felújítás vár, s azzal is számolnak, hogy mind a keleti, mind a nyugati oldalára mobil színpadot állítanak fel a rendezvények idején, így az elektromos csatlakozásokat is kiépítik.

EQM - Fotó: Facebook