Új út épül az ipari parkban, közvetlenül is elérhető lesz a sztráda és a közforgalmú kikötő

2018. április 18. szerda 09:58

Új út épül az ipari parkban, közvetlenül is elérhető lesz a sztráda és a közforgalmú kikötő

Csaknem kétszázmillió forintból új út épül az ipari parkban, ami a Budapesti országutat köti majd össze a jelenlegi ipari úttal.  


Támogatták a döntéshozók az önkormányzat pályázatát, 195 millió forint vissza nem térítendő támogatást hagytak jóvá az ipari parkban tervezett új útszakasz megépítésére. Az erről szóló szerződést a közelmúltban írták alá.

A beruházás keretében a mohácsi ipari park területén 1130 méter hosszban új feltáró ipari út épül. A szakasz a Budapesti országutat köti majd össze a jelenlegi úttal, amihez az inkubátor háznál csatlakozik.

Az út közvetlen kapcsolatot teremt a megvalósítási fázisban levő közforgalmú kikötő és a parkban működő vállalkozások között, valamint az autópályával.

Ezáltal a szakasz tovább javítja a vállalkozások működési feltételeit, s újabbak megjelenését is elősegíti, ami növelheti az ipari park amúgy is magas, nyolcvan százalék feletti kihasználtsági arányát.

A beruházás érinti a volt betonüzem területét is, így az útépítésre az egykori üzemi épületek és létesítmények felszámolása után kerülhet sor. A teljes építkezés befejezési határideje 2020 vége.

Képünk illusztráció.

M. B. - Fotó: Pixabay