Új padlóburkolatot kaptak a műtők a kórházban, tovább csökkent a fertőzésveszély

2018. június 26. kedd 11:48

Új padlóburkolatot kaptak a műtők a kórházban, tovább csökkent a fertőzésveszély

A város és térsége egészségügyi centrumában a közelmúltban 15 milliós beruházással újult meg a négy műtő, valamint a hozzájuk tartozó kiszolgálóhelyiségek padlóburkolata, és két vizesblokk. Használatba vették azt a húsz takarítókocsit is, amelyek megkönnyítik az intézmény tisztaságért felelősök munkáját. 


- Az elmúlt hetek hosszú hétvégéit kihasználva végezték el a műtőblokk helyiségeiben a padlóburkolat cseréjét. A hétmilliós költségű beruházáshoz a forrást az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosította - mondta lapunknak dr. Csizmadia Csaba, a Mohácsi Kórház főigazgató- főorvosa.

Hozzátette, a 2000-es évek elején a négy műtőnél végzett nagyobb felújítás óta az intenzív igénybevétel következtében a padlóburkolatot több helyen javítani kellett, ami higiéniai szempontból, a fertőzések megelőzése érdekében jelentős többletmunkát igényelt.

A burkolat lokális javítása miatt az utóbbi időben már a műtéti várólista is hosszabbodott, ezért célszerű volt az egységes felújítás. A négy műtőben, a hozzájuk tartozó kiszolgálóhelyiségekben, valamint a folyósokon két centiméter vastag, antisztatikus, műanyag burkolat készült.

- Szintén a fenntartónk költségvetési forrásból finanszírozta azt a négymillió forintba került munkát, amellyel a sebészeti osztályon és a labor járóbeteg-szakrendelőjénél a vizesblokkot újíthattuk fel, illetve további négymillióért húsz takarítókocsit is vásárolhattunk. Az egyenként nettó 160 ezer forintos eszközök használata hozzájárul a higiénés környezet biztosításához, a fertőzések csökkentéséhez, s egyúttal megkönnyíti a tisztaságért felelős dolgozók munkáját is - jegyezte meg dr. Csizmadia Csaba.

Képünkön Szabó Bettina munka közben a gyermekosztályon.

Forrás: Önkormányzati Hírek