Új óvodát, bölcsit vehettek birtokba a gyerekek Bólyban

2019. november 11. hétfő 10:47

Új óvodát, bölcsit vehettek birtokba a gyerekek Bólyban

Ünnepélyes keretek között adták át az újonnan, mintegy félmilliárd forintból épült bölcsődét és óvodát Bólyban.  

 

 

A beruházás nyomán az intézménybe több gyermeket tudnak befogadni. Az új óvodában 6 óvodás csoportban 180 gyermeket, 2 bölcsődei csoportban 28 kicsit tudnak ellátni, így a korábbihoz képest 43 gyermekkel többet tudnak fogadni. Az új épület teljes körűen akadálymentesített, tornaszobával és tanuszodával felszerelve. A fűtést a meglévő geotermikus rendszer biztosítja.

Az ünnepélyes alapkőletételen dr Hargitai János országgyűlési képviselő elmondta:
- A kormány társadalompolitikája a családokat erősíti. 2010 óta egyre nagyobb mértékű a családok támogatása, ahhoz azonban, hogy a családok bővüljenek és helyben maradjanak, megfelelő intézményi háttérre is szükség van. Fontos, hogy van-e helyben bölcsőde és óvoda, hisz a fiatal családok számára ez jelenti a biztos alapot.

Őri László , a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke a fejlesztés kapcsán kiemelte, hogy a Baranya Megyei Önkormányzat támogatásával több mint 3 milliárd forintból 16 óvodai és bölcsődei program indulhatott el a megye településein, az egyik legsikeresebb fejlesztés Bóly városában valósult meg.

- Bóly elmúlt évtizedekben történt fejlesztése példaértékű. Erős közösséget alkotnak, egy kiváló vezetővel. A kormánynak és a támogató megyei vezetésnek köszönhetően a most megvalósult félmilliárd forint értékű fejlesztés új korszakot jelent a város életében. Amikor óvodát, bölcsődét építünk, a jövőbe fektetünk. Ezek a beruházások azt szolgálják, hogy az itt dolgozó és gyermeket vállaló és nevelő családok itt tudjanak dolgozni és itt tudjanak élni a településen. Ők jelenti a település jövőjét.

Hárs József polgármester köszönetet mondott a megyei önkormányzatnak a támogatásért, a kivitelezőknek a színvonalas munkáért. Az új intézményben a gyerekek és a felnőttek igényeit egyaránt figyelembe vették. A bölcsődei szobákat az épület keleti, csendesebb oldalára tervezték a nyugodt délutáni alvás miatt, az aktivitást uszodával, tornateremmel segítik. Az épület előtt parkolókat, kerékpártárolókat alakítottak ki.

Forrás: Baranya Megyei Önkormányzat