Úgy hasba rúgta élettársát egy pécsi férfi, hogy leszakadt a lépe

2019. május 07. kedd 11:52

Úgy hasba rúgta élettársát egy pécsi férfi, hogy leszakadt a lépe

A Pécsi Törvényszék a kedden megtartott tárgyaláson 2 év, négy évre felfüggesztett börtönre ítélte egy pécsi férfit életveszélyt okozó testi sértés miatt.  

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott férfi élettársi kapcsolatban élt a sértett nővel, akinek - nem túl harmonikus kapcsolatuk ideje alatt - többször is okozott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket, melyekről a sértett családtagjai tudtak, azonban a sértett kérésére ezek miatt büntetőeljárás nem indult a vádlott ellen.

2018. április 23-án a délutáni órákban a vádlott és a sértett ismét szóváltásba keveredtek, amikor a vádlott a nőt nagy erővel, bal oldalról hasba rúgta.

A rúgás következtében leszakadt a nő lépe, mely 8 napon túl gyógyuló, közvetetten életveszélyes sérülés. Szakszerű orvosi ellátás és kórházi kezelés nélkül az életveszélyes állapot vagy esetleg halálos eredmény is kialakulhatott volna.

A vádlott és védője tudomásul vették az ítéletet, az ügyész három munkanap határidőt tartott fenn a fellebbezés bejelentésére, így az elsőfokú bíróság ítélete még nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék