Továbbra is késnek a vonatok a pécsi fővonalon

2023. március 29. szerda 11:07

Továbbra is késnek a vonatok a pécsi fővonalon

Délutánig is eltart a Déli pályaudvar és Kelenföld közötti vasúti felsővezeték helyreállítása, emiatt továbbra is késések várhatók a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál - közölte a MÁV Zrt. szerda délelőtt az MTI-vel. 

 

 

 

Azt írták, a felsővezeték leszakadása miatt a Budapest-Győr-Hegyeshalom, a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon 20-40, esetenként 40-80 perccel nőhet a menetidő.

Vonatkimaradásokra és rövidebb útvonalon közlekedő vonatokra is számítani kell - tették hozzá.

A torlódások és késések enyhítése érdekében az elővárosi S10-es, S12-es, S40-es, S42-es, Z30-as vonatok egy része a Déli pályaudvar helyett Budapest-Kelenföldre érkezik és onnan is indul. A távolsági személy-, sebes- és InterCity vonatok a Déli pályaudvarig közlekednek és onnan indulnak - tájékoztattak.

A közleményben kitértek arra is, hogy a BKK a vasúti jegyeket és bérleteket elfogadja a 139-es buszon Kelenföld vasútállomás és a Déli pályaudvar között.

A Tárnok-Érd-Budapest közötti Volánbusz helyközi járatokon elfogadják az érvényes vasúti menetjegyeket és bérleteket - tudatták.

MTI