Továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma, egyre többen kerülnek kórházba

2022. december 14. szerda 10:26

Továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma, egyre többen kerülnek kórházba

Az előző héten országszerte 5193, Baranyában 232 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 176 249-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma, közölte a múlt heti összesített adatokat szerdán a koronavirus.gov.hu.

 


    

 

A kormányzati portálon azt írták:


    

 

Meghalt a múlt héten 43, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 380-ra emelkedett. A gyógyultak száma 2 114 134, az aktív fertőzötteké 13 735.
    

Jelenleg 1124 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.


Baranyában 232 új fertőzöttet azonosítottak, számuk a járvány kezdete óta 94 837. 

Azt írták, hogy Magyarországon a járvány jelenleg "mérsékelten zajlik", ami köszönhető a magas átoltottságnak is. Hangsúlyozták: a vírus továbbra is a beoltatlanokat veszélyezteti a leginkább, ezért őket továbbra is az oltás felvételére kérik.
    

A megerősítő oltás mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előző oltását - olvasható az oldalon.
    

Kiemelték, hogy a kormány továbbra is biztosítja az oltás lehetőségét. Az oltás továbbra is kérhető a háziorvostól, a házi gyermekorvostól, valamint beadatható a kórházi oltópontokon, ahová péntekenként időpontfoglalással és anélkül is lehet menni.
    

Kapható megerősítő oltás az új típusú, omikron elleni Pfizer-vakcinával is. Az oltóanyag egyadagos, és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt. A megerősítő oltás a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is felvehető.
    

A kormány és az operatív törzs továbbra is folyamatosan elemzi a járványhelyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz - áll a közleményben.

MTI