Totális Fidesz-győzelem Mohácson - Lemond-e a polgármesteri posztról Csorbai Ferenc?

2019. október 13. vasárnap 22:41

Totális Fidesz-győzelem Mohácson - Lemond-e a polgármesteri posztról Csorbai Ferenc?

Elsöprő győzelmet aratott Mohácson a Fidesz-KDNP: a nemzeti oldal jelöltjei mind a nyolc egyéni választókerületben nyerni tudtak, hetven százalék feletti eredménnyel. A szocialisták mohácsi polgármesterjelöltje, a Szekó József halála miatt egyedül induló Csorbai Ferenc természetesen szintén megnyerte a választást, 1867 voksot gyűjtve, azonban több mint négyezren szavaztak érvénytelenül - nyilván nem véletlenül. A kérdés ezek után már csak az: lemond-e Csorbai Ferenc?

Az összes szavazat feldolgozása után kialakult mohácsi végeredmény ismeretében nem túlzás, hogy totális győzelmet aratott a városban a Fidesz-KDNP. 

A pártszövetség jelöltjei mind a nyolc egyéni választókerületben nyerni tudtak, méghozzá nagyon fölényesen, hetven százalék feletti szavazataránnyal.


Kompenzációs listáról az MSZP kettő, a DK egy képviselőt küldhet a testületbe. 

A Szekó József halála miatt egyedül induló MSZP-s jelöltre, Csorbai Ferencre 1867-en szavaztak érvényesen, az érvénytelen szavazólapok száma 4067.

Ez minden bizonnyal azt jelenti, hogy az érvénytelenül szavazók nem kívántak a szocialisták jelöltjére szavazni.

Csorbai Ferenc korábban azt nyilatkozta a Népszavának, hogy a posztját akkor nem foglalná el, ha kevesen szavaznak rá. Hogy mennyit érez kevésnek, azt viszont nem árulta el.

Mindenesetre megpróbáltuk tőle megkérdezni, a mostani eredményt kevésnek érzi-e, azaz bejelenti-e lemondását, ám ezúttal sem értük el.

Ugyancsak kerestük a Fidesz helyi szervezetét is azzal a kérdéssel, mit kívánnak tenni a jelenlegi helyzetben, a párt részéről hétfőre ígértek nyilatkozatot.

Képünkön Csorbai Ferenc (középen) Szekó József temetésen.

 

 

 

EQM