Tömeges megbetegedések a Fishingen - Többeknek a kórházban ért véget a fesztivál

2019. június 21. péntek 20:10

Frissítve: 2019. június 21. péntek 20:56

Tömeges megbetegedések a Fishingen - Többeknek a kórházban ért véget a fesztivál

Egy olvasónk értesítette lapunkat, hogy tudomása szerint harmincan a sürgősségin kötöttek ki. A megbetegedéseket forrásvíz okozhatta.

Az információt lapunkkal megosztó olvasónk szerint hasmenéssel, lázzal, hányással járó, azaz roppant kellemetlen tünetekkel tudomása szerint harmincan jelentkeztek a pécsi sürgősségin. 

Hozzátette, a megbetegedéseket szerinte az okozta, hogy többen ittak egy forrás vizéből, amelynél semmi nem jelezte, hogy a víz nem iható.

Úgy tűnik, valóban a forrás lehet a ludas, ugyanis a fesztivál szervezői még ezt megelőzően Fishing on Orfű honlapján a következőket tették közzé:

"Ne igyatok a nagy parkolónál található Turista-forrásból (más néven Csokonai Sándor kút), annak vize nem ivóvíz! Tegnap az erre figyelmeztető táblát valaki eltávolította, a helyszínt ezért tegnap este óta őriztetjük, a táblát pótoltuk. Ha ittál a kút vizéből és panaszaid vannak, jelentkezz a fesztivál mentőszolgálatánál a térképen jelzett ponton. FONTOS! A KEMPING IVÓVÍZÉVEL SEMMI GOND NINCSEN, továbbra is minden csapunkból iható víz folyik!

Köszönjük a figyelmet."

Nem zárható ki az sem, hogy harmincnál is többen fordultak orvoshoz hasonló tünetekkel, de erről egyelőre nincsen semmilyen hivatalos információ.

 

 

$articlePoll]


M. B. - Fotó: MTI/Sóki Tamás