Több mint négyszázmillióval járul hozzá a kormány a mohácsi önkormányzat rezsijéhez

2023. január 03. kedd 11:12

Több mint négyszázmillióval járul hozzá a kormány a mohácsi önkormányzat rezsijéhez

Támogatást kapnak a megemelkedett energiaköltségekhez a települések - közölte a Miniszterelnökség. Mohácsra több mint négyszázmillió forint érkezik.

 

 

A közleményben hangsúlyozták: a háború és a brüsszeli szankciók következményeként az energiaárak sokszorosára emelkedtek.

A kormány célja, hogy ebben a helyzetben is a legfontosabb közszolgáltatások működése fennmaradhasson, ezért a korábbi tízezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatás után most a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek energiaár-emelkedés miatti támogatásáról döntött mintegy 44 milliárd forint értékben.

A települések anyagi helyzete, energiabeszerzési szerződéseik, alapvető intézményeik fűtési, világítási rendszere jelentősen eltérő - írták.

Hozzátették: a támogatásért cserébe mindenkitől takarékosságot kérnek, ezért az érintett önkormányzatok tervet készítettek a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségekről.
    

A tájékoztatás szerint Balla György miniszteri biztos és Láng Zsolt kormánybiztos tárgyalt a városi, illetve fővárosi helyhatóságokkal a megnövekedett rezsiköltségeikhez nyújtandó állami hozzájárulásról; a biztosok mindenkivel tárgyaltak, aki elfogadta meghívásukat az egyeztetésre.
    

Javaslatuk alapján a Miniszterelnökséget vezető miniszter 138 városi és 17 kerületi önkormányzat részére csaknem 44 milliárd forint támogatásról döntött.

Mohácsra több mint négyszázmillió érkezik, egészen pontosan 418 819 279 forint.

 

EQM