Több mint félmilliárd forintból épült új üzemcsarnok Mohács ipari parkjában

2023. február 12. vasárnap 10:51

Több mint félmilliárd forintból épült új üzemcsarnok Mohács ipari parkjában

Pénteken hivatalosan is átadták az új üzemcsarnokot az ipari parkban. Az 581 millió forintos, vissza nem térítendő támogatásból elvégzett beruházás nyomán a 2605 négyzetméter hasznos alapterületű létesítménnyel bővült az ipari park által nyújtott szolgáltatások köre és mennyisége, s újabb munkahelyek létesülhetnek a városban.

 

 

 

- Az ipari parkban elsőnek az inkubátorház melletti műhelyeket 2000-ben vehették birtokba olyan kisvállalkozók, akik addig többnyire a város különböző pontjain, garázsokban végezték a tevékenységüket. Az eltelt évek alatt az itt történt fejlesztések eredményeként mára tizenkét vállalkozás telephelye lett, ahol több mint száz dolgozót foglalkoztatnak. A jelenlegi 580 milliós munkahelyteremtési beruházással 2605 négyzetméter alapterületű ipari csarnok készül - mondta tavaly Pávkovics Gábor, Mohács polgármestere az ünnepélyes alapkőletétel alkalmával.

A speciális körülményeket igénylő, így többek között a nagy belmagasság mellett végezhető tevékenységgel foglalkozó vállalkozások számára a csarnokba egy 5 tonna teherbírású híddarut építettek be, iroda, férfi-női öltöző, zuhanyozó, mosdó és teakonyha is készült. A fejlesztés keretében nyolc személygépkocsi, valamint három kamion számára parkolót építettek, a csarnok tetőszerkezetére pedig napelemes rendszert telepítettek.

 

A vissza nem térítendő pályázati forrásból elnyert 580 milliós beruházással az ipari park által nyújtotta szolgáltatások köre bővült, és a kedvezményes bérleti díjjal a város megoldást kínál a kevésbé tőkeerős vállalkozások számára is az ideális munkafeltételek biztosítására.

Képünk illusztráció.

 

M. B.