Több milliót érő drog került elő egy kocsiból a Pécs és Mohács között vezető úton - Videó!

2019. február 26. kedd 08:23

Több milliót érő drog került elő egy kocsiból a Pécs és Mohács között vezető úton - Videó!

Több mint egy kilogramm amfetamint és közel 250 ecstasy tablettát találtak a rendőrök egy autóban a hétvégén.

 

 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklása gyanúja miatt folytat nyomozást egy 43 éves kővágószőlősi férfi és egy 24 éves ócsárdi férfi ellen. 

 

A KR NNI nyomozóinak felkérésére a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2019. február 23-án délután az 57-es számú főúton Kozármisleny közelében intézkedés alá vontak egy járművet és annak két utasát.





A férfiak ellenőrzésük során elmondták, hogy a kocsi csomagtartójában kábítószer van, ezért a rendőrök átkutatták a személyautót.

Ennek alkalmával a csomagtartóból és az utastérből összesen bruttó 1406 gramm kábítószergyanús anyag, valamint körülbelül 250 darab MDMA-gyanús tabletta került elő, amelyet a nyomozók lefoglaltak.

Az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a lefoglalt anyag amfetamin, illetve ecstasy, amely súlya alapján feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát. A megtalált kábítószer feketepiaci értéke - a drog felütése esetén - több mint kilencmillió forint.

A KR NNI munkatársai a férfiakat elfogásukat követően előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szakértők bevonásával folytatja.

Forrás: police.hu