Több helyen is útzárat okoztak a hó súlya miatt kidőlt fák Baranyában

2023. december 07. csütörtök 14:17

Több helyen is útzárat okoztak a hó súlya miatt kidőlt fák Baranyában

Szerda délelőttől csütörtök reggelig több mint húsz alkalommal riasztották a Baranya vármegyei tűzoltókat a leesett hó súlya alatt megdőlt vagy éppen kidőlt fák eltávolításához. A sok helyen útzárat okozó fákat a pécsi, komlói, szigetvári, siklósi és véméndi hivatásos, illetve a szabadszentkirályi és magyarszéki önkéntes tűzoltók távolították el. A kidőlő fák miatt közlekedési baleset, illetve személyi sérülés nem történt. Mutatjuk a riasztásokat percről percre!

 

 

 

2023.12.06., szerda

07:32 Fa dőlt az úttestre Pécsbagota külterületén szerda reggel. A szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók eltávolították az útakadályt.

10:04 Tövestől kidőlt egy nagy méretű fa Orfűn, a Kis-tónál. A fa távközlési vezetéket szakított le, illetve akadályozta a közúti közlekedést. A pécsi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel eltávolították.

13:26 Nagy méretű fa dőlt az úttestre Kisvaszar közelében, emiatt az arra autózók nem tudtak tovább haladni. A komlói hivatásos tűzoltók feldarabolták, majd eltávolították a fát az útból.

13:58 Félpályás útzárat okozott egy kidőlt fa Feked külterületén. A pécsi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

19:28 Komlón, a Temető dűlőben is kidőlt fa akadályozta a forgalmat. A város hivatásos tűzoltói láncfűrész segítségével eltávolították.

20:21 A szabadszentkirályi önkéntes tűzoltók önállóan avatkoztak be, miután fa dőlt az útra Pécsbagota külterületén.

20:26 Teljes útzárat okozott egy kidőlt fa Almamelléken. A szigetvári hivatásos tűzoltók segítségét kérték az eltávolításában.

21:56 Másfél órával később Szigetváron, a Zsibóti úton kellett a szigetváriaknak úttestre dőlt fát eltávolítaniuk.

22:17 Veszélyeztette a forgalmat egy a ránehezedő hó súlyától megdőlt fa Orfű külterületén. A pécsi hivatásos tűzoltók az esetleges balesetek elkerülése érdekében kivágták a fát.

22:25 Száz méteres útszakaszon négy fa is kidőlt, ezzel ellehetetlenítve a forgalmat Boldogasszonyfa külterületén. A szigetvári hivatásos tűzoltók tíz perc alatt megtisztították az útszakaszt.

22:36 Félpályás útzárat okozott egy fa Komlón, a Tavasz utcában. A város hivatásos tűzoltói elhárították a veszélyt.

 

2023.12.07., csütörtök

00:56 Húsz méter magas fűzfa dőlt az útra Mozsgó külterületén. A fát szigetvári egység távolította el.

01:14 Járhatatlanná vált egy sáv Komló közelében, miután két fa is az úttestre dőlt. A tűzoltók eltávolították az akadályt.

01:41 A magyarszéki önkéntesek Oroszló külterületén önállóan távolítottak el egy útakadályt okozó fát.

02:09 Hetvehely külterületén a pécsi hivatásos tűzoltók távolítottak el egy tizenkét méteres, a hó súlyától az útra dőlt fát.

02:26 Távközlési vezetéket szakított le egy kidőlő fa Pécsett, a Rózsavölgyi úton. A Pécs-kertvárosi tűzoltók avatkoztak be a helyszínen.

03:12 Ugyanez az egység negyed négy előtt pár perccel már Orfűn végzett műszaki mentést, ahol egy úttest felé megdőlt fát vágtak ki.

03:17 Ezzel egyidőben a komlói hivatásos tűzoltóknak a városukban lévő Anna aknánál kellett eltávolítaniuk egy úttestre dőlt fát.

03:46 Ekkor riasztották először a véméndi hivatásos tűzoltókat, akiknek egy félpályás útzárat okozó fát kellett eltávolítaniuk Erdősmecske külterületén.

04:33 Veszélyesen megdőlt egy fa Kővágótötttös külterületén, ezért azt a pécsi hivatásos tűzoltók láncfűrész segítségével kivágták.

04:35 Komlón, a Gesztenyés úton egy úttestre dőlt fát távolítottak el a város tűzoltói.

04:51 Ugyanez az egység Mánfa külterületén is beavatkozott, ahol félpályás útakadályt jelentő fát távolítottak el.

04:52 A siklósi hivatásos tűzoltóknak is munkát adott a havazás. Nem sokkal öt óra előtt egy úttestre dőlt fát távolítottak el Túrony külterületén.

06:00 Járműforgalmat veszélyeztetett egy megdőlt fa Görcsöny külterületén. A pécsi hivatásos tűzoltók kivágták a fát, ezzel megszüntették a veszélyt.

06:21 Az út felét elfoglalta az a fa, amely csütörtök reggel kidőlt Komlón, az Irinyi János utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrész segítségével eltávolították az akadályt.

Forrás: Katasztrófavédelem