Tizenhárom új bemutatóval készül a következő évadra a Pécsi Nemzeti Színház

2019. április 24. szerda 12:48

Tizenhárom új bemutatóval készül a következő évadra a Pécsi Nemzeti Színház

A Pécsi Nemzeti Színház igazgatója, Rázga Miklós szerdán sajtótájékoztató ismertette a színház terveit a következő évadra vonatkozóan.   

 

Elmondta, hogy az idei évadot várhatóan 125 ezres nézőszámmal zárja a pécsi teátrum, ezt a magas nézettséget kívánják a következő évadban is megtartani.

Kiemelten fontosnak tartják megalapozni és megerősíteni a középiskolás korosztály érdeklődését a színházi műfajok iránt, ezért a sajtótájékoztatóra meghívták Páva Pétert, a Pécsi Tankerületi Központ igazgatóját és a környék középiskoláinak vezetőit és pedagógusait, akikkel a nyilvános tájékoztatót követően zárt körű beszélgetésen vettek részt, ahol az együttműködésben rejlő lehetőségeket tárgyalták.

Páva Péter üdvözölte a szorosabb, konstruktív együttműködés kezdeményezését és támogatásáról biztosította a feleket.

Rázga Miklós bejelentette, a Pécsi Nemzeti Színház arculata a következő hónapokban fokozatosan megújul, amely arculatfrissítés részeként a pnsz.hu címen rövidesen új honlap várja a látogatókat. A megújuló honlapon és a színház Facebook oldalán egyaránt arra helyezik a hangsúlyt, hogy a nézők könnyen és gyorsan értesüljenek a műsorról és kényelmesen meg tudják vásárolni jegyeiket online felületen is.

A színház kommunikációs stratégiája szerint a jövőben is azokat a csatornákat fejlesztik majd, amelyeken keresztül közvetlenül a nézőkhöz jutnak el és tőlük kaphatnak visszajelzéseket.

A Pécsi Nemzeti Színház a 2019/2010 évadban összesen 13 új bemutatóval várja a közönséget: a friss repertoár műfaji és stílusbeli sokfélesége a nézők széles körének figyelmére számíthat.

Gulyás Dénes, a színház zeneigazgatója beszélt a zenés előadások sorozatának folytatásáról: a kínálatban szerepel egy igazi családi musical, az OLIVER!, operaként a Carmen, és opera-patchwork meghatározással A vihar kapujában. Uhrik Teodóra, a Pécsi Balett ügyvezetője ismertette a két társulat koprodukciójában megvalósuló új bemutatókat: a Csipkerózsika már idén májusban megtekinthető a 7. Pécsi Családi Színházi Fesztivál nyitó előadásaként, a Carmina Burana premierjét pedig szeptemberre időzítették. Új prózai előadások készülnek a Nagyszínház, a Kamaraszínház és az N. Szabó Sándor terem színpadán egyaránt: a májusban már előbemutatóként színre kerülő Játék a kastélyban és az Ármány és szerelem a Nagyszínházban lesz látható, ahogy Az úrhatnám polgár is, amely Rudolf Péter első pécsi rendezése.

A klasszikus jellegű darabok mellett több kortárs művel is várja a nézőket a Kamaraszínház: elsőként a Panthera című szabaduló-játék elevenedik meg Kertész Erzsi könyve alapján, a pécsi kötődésű Az elveszett Csonytváry bemutatóját pedig a sorban a Mobil című különleges produkció követi Funk Iván rendezésében, és ismét rendez egy darabot Anger Zsolt, ezúttal Vinnai András Fúrnitúrját.

Az N. Szabó Sándor teremben Köles Ferenc előadásában készül monodráma Tar Sándor novellái alapján. Vendégjátékként a bérletes előadások között szerepel majd a műsorban az És Rómeó és Júlia című egyfelvonásos is, Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter szereplésével.

Május 13-án 13:00 órakor indul az előbérletezés időszaka, amelynek során kedvezményes áron válthatják vagy hosszabbíthatják meg bérletüket a színház nézői. A megújuló bérletstruktúra átlátható, tervezhető megoldásokat kínál és jelentős kedvezményeket biztosít. A kedvezményes árú bérletek megvásárolhatók online abban az időszakban is, amíg a jegypénztár nyári szünetet tart.

A 2019/2020-as évadban a Pécsi Nemzeti Színház újonnan szerződtetett színészeiként köszönthetnek a nézők az egyetemi hallgatóként már megismert művészek közül hat fiatalt: Arató Ármin, Bach Zsófia, Bera Márk, Bergendi Barnabás, Fekete Gábor és Takaró Kristóf csatlakozik a társulathoz.



Forrás: PNSZ