Tizenhárman sérültek meg Baranyai útjain egy hét alatt

2020. március 25. szerda 11:54

Tizenhárman sérültek meg Baranyai útjain egy hét alatt

Baranya megye közútjain a múlt héten 32 közlekedési baleset történt, amelyből kilenc személyi sérüléssel járt, 23 pedig anyagi káros volt. 

 

 

 

A sérüléses balesetek egy esetben súlyos, míg nyolc esetben könnyű sérüléssel végződtek. Ezekben a balesetekben összesen 13-an sérültek meg. Ittasság gyanúja két esetben merült fel.

Az elmúlt héten a legjellemzőbb baleseti ok a gyorshajtás volt, továbbá az elsőbbség meg nem adása és a szabálytalan kanyarodás.

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek egyik legfőbb oka! Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének! A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti! Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák!

A közlekedésben részt vevők a jelzőtáblák jelzéseit kötelesek figyelembe venni, betartani. Nem mérlegelhetik a sebességkorlátozó tábla kihelyezésének jogosultságát sem. Ha valaki mégis úgy dönt, hogy nem tartja be a sebességkorlátozást, számolnia kell annak következményeivel!

Az elsőbbség meg nem adása miatt történt baleseteknél jellemző, hogy a közlekedők felülbírálják a STOP tábla, valamint az „Elsőbbségadás kötelező!" jelzőtábla jelzéseit. Nem állnak meg, illetve nem biztosítanak elsőbbséget a keresztirányból érkező járművek részére.

Forrás: BMRFK