Tehetséges gyermekeket ajándékoznának meg a mohácsi autóbusz-állomás dolgozói

2018. november 07. szerda 10:35

Tehetséges gyermekeket ajándékoznának meg a mohácsi autóbusz-állomás dolgozói

Rendhagyó adománygyűjtés szerveznek a mohácsi autóbusz-állomás dolgozói, akik tehetséges gyermekeket szeretnének karácsony előtt megajándékozni. A rajzokat december közepéig várják. 

 

A mohácsi autóbusz-állomás dolgozóinak fejéből tavaly pattant ki az ötlet, hogy jó állapotban lévő, otthon megunt játékokat, ruhákat, és némi készpénzt gyűjtsenek össze a rászorulóknak. Az volt a céljuk, hogy karácsony közeledtével segítsenek s rászoruló gyerekeken. Csaknem százezer forintot sikerült összegyűjteniük. 

Fontosnak tartották, hogy ott segítsenek, ahol valóban szükség van rá, ezért a velük gyakran utazó mohácsi gyermekotthon lakóinak adták az összegyűjtött ajándékokat és a készpénzből vásárolt dolgokat. Mikulás jelmezben lepték meg őket,a gyerekek pedig hálából bemutatták zenei -és tánc tudásukat.

A rajzokat ide küldhetik

Az óvodás gyermekek alkotásait a következő címre várják: 7700, Mohács, Szent István utca 6. A legszebbeket kifüggesztik a dolgozók a pályaudvaron, s természetesen a jutalom sem marad el. Fontos, hogy a versenyre csak mohácsi gyermekek rajzait várják. A rajzon fel kell tüntetni a nevet, s azt is, hogy melyik óvodából érkezett.

- A tavalyi ajándékozáskor a gyerekekkel való találkozás minden kollégámat nagyon mélyen megérintette, s szeretnénk, ha hagyomány válna belőle. Igazából tanácstalanok vagyunk, hogy idén kit ajándékozzunk meg, ezért gondoltunk arra, hogy egy rajzpályázatot indítanánk óvodás gyerekek közt, és a legjobb rajzokat készítő ovisokat lepnénk meg - mondta el lapunknak Flóderer Károly autóbuszvezető, az akció egyik ötletgazdája.


Idén olyan mohácsi gyermekeken is segíteni szeretnének (a rajzversenytől függetlenül), akik a helyi kisegítő iskolába járnak, s nevelőjük elmondása szerint szinte semmilyen külső figyelmet nem kapnak.

A rajz témája a busszal történő utazási élmény. Az alkotásokat december közepéig várják, hogy még karácsony előtt születhessen eredmény. A nyertest megvendégelik az autóbusz-állomás dolgozói, s ajándékokkal jutalmazzák.

Pauska Petra - Fotó: Pixabay