Társait terrorizálta egy baranyai otthonban egy lány, elítélték

2019. július 04. csütörtök 11:36

Társait terrorizálta egy baranyai otthonban egy lány, elítélték

A Szigetvári Járásbíróság szerdán kifosztás, könnyű testi sértés bűntettében és zaklatás miatt bűnösnek mondott ki egy fiatal lányt, s ezért 1 év 2 hónap fiatalkorúak fogházára ítélte, melynek végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette, egyúttal elrendelte a fiatalkorú pártfogó felügyeletét. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás szerint a fiatalkorú leány vádlott és három másik társa a bűncselekmények elkövetése idején valamennyien egy Baranya megyei speciális gyermekotthon nehezen kezelhető, magatartászavarral küzdő lakói voltak.

Ennek során 2014. október 20. és 2015. február 11. közötti időszakban a gyermekotthonban lakó több kiskorú sértettel szemben léptek fel agresszívan, őket bántalmazták a nevelők, illetve intézményi pszichológus jelenlétében is.

Támadásaik során a sértettek valamennyien 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedtek. 2015. január 19-én a délelőtti órákban a fiatalkorú leány vádlott és több társa együtt mentek egy szigetvári szakközépiskolához, ahol találkoztak a kiskorú sértettel, akivel az egyiküknek korábban, az egyik közösségi oldalon nézeteltérése támadt.

Közöttük szóváltás alakult ki, majd megbeszélték, hogy a pályaudvaron találkoznak. A szigetvári pályaudvarnál a kora délutáni órákban találkoztak, ahol a társaság egyik tagja szóváltást követően rátámadt a sértettre, belekapott a hajába, húzni kezdte. A fiatalkorú leány vádlott ebbe beleavatkozva pofon ütötte, és térddel hasba rúgta a sértettet, majd a társával együtt közösen testszerte ütlegelte és rugdosta őt. A tettlegességet barátaik közbelépésére hagyták abba.

Ezután a társaság egyik tagja elvette a sértett táskáját, majd abból parfümöt és sminkkészletet vett ki és odaadta a vádlottnak, aki azokat eltette, majd a táskát a sértettnek visszaadta, mire a sértett az éppen induló autóbuszhoz futott. A sértett a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett. Az eltulajdonított dolgok értéke 4.000 forint volt.

A bíróság az ügyet a többi vádlott vonatkozásában elkülönítette, figyelemmel arra, hogy a többszöri meg nem jelenésük az ügy együttes elbírálását akadályozta.

Az ügyész esetleges fellebbezése bejelentésére három nap határidőt tartott fent, míg a vádlott és védője az ítéletet tudomásul vették.

Az ítélet nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék