Szombaton helyezik örök nyugalomra Szekó Józsefet - Mohácsra érkezik Orbán Viktor

2019. október 04. péntek 14:32

Szombaton helyezik örök nyugalomra Szekó Józsefet - Mohácsra érkezik Orbán Viktor

Szombaton délután két órakor helyezik nyugalomra a római katolikus temetőben Szekó Józsefet, Mohács tragikusan elhunyt polgármesterét. A gyászmisét a Zárdatemplomban tartják délután négy órakor. A városban Kossuth Lajos utca és az Eszéki út érintett szakaszát lezárják. 

 

Minden bizonnyal nagyon sokan vesznek majd végső búcsút szombaton Szekó Józseftől, Mohács tragikusan elhunyt polgármesterétől.

A temetés délután két órakor lesz a római katolikus temetőben. A szertartást Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó vezeti, a temetésen várhatóan részt vesz Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke is.

A gyászmise délután négy órakor kezdődik a Zárdatemplomban.

A mohácsiak mellett az ország más részeiből is sokan érkeznek a temetésre. Elsősorban utóbbiak számára fontos tudnivaló, hogy szombaton 12:30-tól 15:30-ig az Eszéki út Római Katolikus Temető előtti szakasz, valamint délután háromtól fél ötiga Kossuth Lajos utca Zárdatemplom előtti szakaszát lezárják. A forgalmat rendőrök irányítják.


A Szekó család kérése, hogy a virágokra, koszorúkra szánt összeget ajánlják fel az emberek egy, a Fogadalmi templomba szánt új harang elkészítésére. Szekó Józsefnek szívügye volt ugyanis, hogy a csata 500. évfordulójára már a mintegy ötmillió forintba kerülő, ötszáz kilogrammos harang lakja a templomot.

A temetésen adománygyűjtő perselyt helyeznek el, valamint két számlaszámot is létrehoztak, ahova befizethetők az erre szánt összegek:

Mohácsi Római Katolikus Plébánia
CIB 10701214-68611930-51100005,
Mohácsi Római Katolikus Plébánia
OTP 11731001-20126003

 

M. B. - Fotó: Dittrich Éva