Színházi performanszt rendeztek a baranyai zsaruk

2019. február 26. kedd 11:31

Színházi performanszt rendeztek a baranyai zsaruk

Csaknem 150 középiskolás diák vett részt a bűnmegelőzési színházi előadáson Pécsett. 

 

 

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csatlakozva a Pécsi Törvényszék „Nyitott bíróságok" című Baranya megyei programjához február 22-én Pécsett, az Apáczai Csere János Nevelési Központ színháztermében rendezte meg közös bűnmegelőzési rendezvényét, a „Gondold át!" színházi performanszt.

A rendezvény célja, hogy a fiatalkorúak felismerjék a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetési formáit, ne váljanak elkövetőkké, illetve áldozatokká, továbbá a bírósági szervezettel, az igazságszolgáltatással kapcsolatban szélesítsék ismereteiket.

A csaknem 150 pécsi középiskolás diák a színpadon egy megtörtént kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekményt láthatott, amit egy perszimuláció követett, a bűntetőeljárás szakaszait pedig narrátor ismertette.

A színdarabot a közönséggel való interaktív beszélgetés zárta, amely során a diákok szabadon kérdezhettek a bírósági és rendőrségi szakemberektől.

A rendezvényt dr. Simon Krisztina, a Pécsi Törvényszék vezetőségének képviselője, valamint dr. Ambrus Zoltán rendőr alezredes, a főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője zárta.

Forrás: BMRFK