Színészek látogatták még a pécsi tűzoltókat

2022. december 15. csütörtök 14:52

Színészek látogatták még a pécsi tűzoltókat

A Pécsi Nemzeti Színház dolgozói és családtagjaik látogattak el ezüstvasárnap a megyeszékhely tűzoltóságára, Baranya megye legújabb - és az ország egyik legmodernebb - laktanyájába. A mostani látogatással viszonozták a tűzoltók a színház szeptemberi meghívását, akkor a Mecsekben kitört tűz oltásában résztvevőket invitálta meg a teátrum a Primadonnák című előadás házi bemutatójára. 

 

 

A pécsi tűzoltókhoz csaknem harminc vendég érkezett, mind arra voltak kíváncsiak, hogyan töltik mindennapjaikat a tűzoltók a laktanyában és milyen felszereléseket használnak egy-egy beavatkozás alkalmával.

A program során először a szertárat, szereket és az eszközöket nézhették meg a színházi dolgozók (díszlettervezők, jelmeztervezők, fodrászok, énekkari tagok stb.) és családtagjaik.

A kérdésekre az „idegenvezetők", azaz Bánhegyi Roland tűzoltó őrnagy, parancsnok, Horváth Nikolett Csilla tűzoltó főhadnagy és Hotter Tamás tűzoltó törzsőrmester válaszoltak.


A találkozó ideje alatt riasztásból sem volt hiány, hiszen az előző napi vihar okozta károk miatt több alkalommal is el kellett indítani a szereket, így a látogatók élesben láthatták, milyen, amikor két percen belül elindulnak a lánglovagok.

A látogatás felemelő percekkel zárult - a bátrabbak a magasból mentő szer kosarából tizenöt és harminc méteres magasságból nézhettek körbe a városon.

 

Forrás: Katasztrófavédelem