Szavazzunk Szép Hanna csodálatos versklipjére, irány a Nemzeti Színház! Videó!

2019. szeptember 19. csütörtök 11:07

Szavazzunk Szép Hanna csodálatos versklipjére, irány a Nemzeti Színház! Videó!

Szép Hanna is nevezett a Nemzeti VERSenyre az általa készített versklippel. A mohácsi lány produkciójára a YouTube-on lehet szavazni, amivel továbbjuthat a második fordulóba. 

 

 

A Nemzeti Színház és a Magyar Versmondók Egyesülete évente meghirdeti határokon átívelő, felmenő rendszerű versmondó és versklip versenyét, a Nemzeti VERSenyt, valamennyi korosztály számára, az anyaországban, a Kárpát-medencében, szerte Európában és az óceánon túl, minden nem hivatásos magyar versmondó részére.

A verseny elsődleges célja a hagyományos vers- és prózamondó találkozó mellett a klasszikus és kortárs költészet újszerű tolmácsolása, a költészet és a versmondás népszerűsítése, a magyar nyelv tisztaságának és sokszínűségének felvonultatása a költészet által, és a kulturális identitás erősítése.

A verseny három fordulóból áll. A jelentkezőknek az első fordulóban videót kell beküldeniük saját, rögzített versmondásukról, majd a továbbjutóknak videóklipet készíteniük, végül a döntő élőben zajlik a Nemzeti Színházban.

A versenyre Szép Hanna is nevezett.




A mohácsi lány produkciójára a YouTube-on lehet szavazni, bejelentkezve és egy like-kal, amivel továbbjuthat a második fordulóba. jutalmazzátok egy like-kal, így segítve őt a továbbjutásban.

A közönségszavazás eredménye a YouTube záró időpontban érvényes belső, részletes statisztikája alapján derül ki. A szavazásnál ügyelni kell arra, hogy az egy azonos IP-címről leadott voksokat csak egyszer fogadja a YouTube! Ez főként az azonos wifi hálózatról szavazókat érintheti.

Díjakat az élő döntő versenyzői kapnak. Minden élő döntős versenyző emléklappal és tárgyjutalommal térhet haza, emellett a zsűri arany-, ezüst-és bronzminősítéseket nyújt át a versenyzőknek.

I. díj:100.000 Ft készpénz vagy azzal egyenértékű jutalom

II. II. díj: 75.000 Ft készpénz vagy azzal egyenértékű jutalom

III. III. díj:50.000 Ft készpénz vagy azzal egyenértékű jutalom

A második forduló versenyzőinek versfilmjei automatikusan bekerülnek a Kaleidoszkóp VersFesztivál, a döntősök filmjei pedig a Bujtor István Filmfesztivál versenyprogramjába is, amennyiben az alkotó megerősíti nevezési szándékát az említett fesztiválokra.

EQM