Szarvasbőgés idején csak korlátozások mellett látogathatók a baranyai erdők

2022. augusztus 29. hétfő 10:49

Szarvasbőgés idején csak korlátozások mellett látogathatók a baranyai erdők

Korlátozások mellett látogathatók csak a Mecsek, a Zselic, az Ormánság és a Duna árterén található erdőterületek a szarvasbőgés időszakában.

 

A szeptemberi gímszarvas nász kezdete, a vad nyugalmának biztosítása érdekében a Mecsekerdő Zrt. 2022. szeptember 1-től szeptember 30-ig minden nap 16:00 és másnap reggel 09:00 között esti és éjszakai részleges erdőlátogatási korlátozást rendel el.
– a Szigetvári Erdészet sasréti és szentegáti vadászterületein,
– a Sásdi Erdészet kisvaszari vadászterületén,
– az Árpádtetői Erdészet hetvehelyi (Nyugat-Mecsek), továbbá
– a Pécsváradi Erdészet kárászi és mészkemencei (Kelet-Mecsek) vadászterületén.

 

A Gemenc Zrt.- tartozó erdőterületeken hasonló korlátozás lesz érvényben, Karapancsán augusztus 26-tól szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Duna ártere Hercegszántótól nyugatra, Budzsak, Homorúd és a Karapancsai Kastély környékén (azaz a szigeti oldal).

 

Azt kérik a látogatóktól, hogy az erdőterület és a vadállomány nyugalma érdekében csak reggel nyolc és délután négy óra között tartózkodjanak a megjelölt erdőrészeken.

A korlátozás - tették hozzá - főként a vad élőhelyéül szolgáló erdőterületeket érinti, és nem vonatkozik lakott területekre, kerékpárutakra, parkokra, és frekventált kirándulóhelyekre, kiépített turisztikai központokra, illetve azok környékére.


.

EQM - Fotó: pixabay.com