Semmelweis-ünnepség a kórházban: több, mint hivatástudat, mélyről jövő késztetés

2018. július 02. hétfő 16:46

Semmelweis-ünnepség a kórházban: több, mint hivatástudat, mélyről jövő késztetés

A betegek ágya mellett, a műtőkben, a szakrendelőkben vagy a laborban az orvosok, nővérek, asszisztensek, a tisztaságért felelősek, csakúgy, mint a konyha, a mosoda és az irodák munkatársai közül is csak a szabadnaposok vettek részt az elmúlt hétvégén tartott Semmelweis-ünnepségen a Mohácsi Kórházban. 

 

Idén Semmelweis Ignác születésének 200. évfordulója alkalmából a város és térsége egészségügyi centruma ünnepségén dr. Major Csilla, a kórház orvos igazgatója Czeizel Endre, a magzatok megmentéséért végzett munkásságával elismert kivívott orvos szavait egy filmbejátszással felidézve emlékezett meg az anyák megmentőjeként világhírűvé vált orvosra.

Kitüntetett dolgozók:

1. Divy Andrea diabetológiai szakasszisztens

2. Nagy Attiláné női belgyógyászati osztály - ápolási asszisztens
3. Krebsz Péter Sürgősségi osztály - mentőtiszt
4. Polhammerné Régert Nóra sebészeti osztály - ápolónő
5. Szűcsné Józsefné szülészeti osztály - szülésznő
6. Frech Zsuzsanna neurológiai osztály - ápoló
7. Volkné Világos Anita pszichiátriai osztály - főnővér
8. Tóth Gáborné egynapos ellátás koordinátora - főnővér
9. Hornyák Lászlóné mozgásszervi rehabilitációs osztály - ápoló
10. Domokosné Szecsődi Ildikó Intenzív osztály - adminisztrátor
11. Kispál Andrea központi műtő - műtősnő
12. Hadráné Csernik Viktória központi sterilizáló - szakdolgozó
13. Balázs Cinta masszőr - központi gyógytorna szolgálat
14. Pecsét Mária laborasszisztens - központi laboratórium
15. Sirok Milán radiológiai szakdolgozó
16. Ábrahám István élelmezési részleg - szakács
17. Vas Lászlóné gazdasági hivatal - főkönyvelő
18. Kovács Terézia takarító szolgálat
19. Magyar Károly műszaki részleg - kőműves

- Az egészségügyben dolgozók társadalmi megbecsülése, ha rögösebb, lassúbb is, mi Mohácson alapvetően élvezzük az emberek bizalmát - jelentette ki dr. Csizmadia Csaba, a kórház főigazgató főorvosa. - A leépülés, sorvadás helyett intézményünk az elmúlt egy évtized alatt új profilokkal, korszerű műszerparkkal bővült és komfortosabb körülmények között folyhat a gyógyító tevékenység. Igaz, a létszámhiány nekünk is napi problémát okoz, de akik nálunk dolgoznak, elismerésre méltóan, lelkiismeretesen végzik a feladatukat.

- Mi tart minket a pályán - tette fel a kérdést? - Annál több mint a hivatástudat, vagy az elkötelezettség. Valami mélyről jövő késztetés, belső érzés az, ami a magánemberként is meglévő gondjaink mellett a gyógyító munkára összpontosít - mondta a főigazgató.

A 2010-óta évente hagyományos egészségügyi dolgozók napján dr. Csizmadia Csaba ezúttal is a kiemelkedő munkát végző dolgozóknak elismerésül a virág és dicsérő oklevél mellé a jutalom szabadságon kívül zalakarosi kikapcsolódásra jogosító beutalót nyújtott át, míg dr. Szakács Piroska belgyógyász, diabetológus szakorvos és dr. Ocskó Lajos kardiológus szakorvos a főorvosi kinevezésük dokumentumát kapták meg.

A Semmelweis-napi ünnepségen nagy sikert aratott Kéméndi Tamás harmonikaművész virtuóz zenéje és a Gráf Vivien énekes által tolmácsolt két népdal.

Az eseményen jelen volt dr. Csete Béla, Mohács díszpolgára, a kórház nyugalmazott igazgatója, Bánki Erik, országgyűlési képviselő és Szekó József, Mohács polgármestere.

Képünkön: dr. Ocskó Lajos, dr. Szakács Piroska és dr. Csizmadia Csaba.

Forrás: Önkormányzati Hírek - Fotó: Meier Andrea