Roxfort helyett a Zsolnay Negyedben gyűltek össze a pécsi varázslófanok, folytatás is lesz

2018. szeptember 21. péntek 12:55

Roxfort helyett a Zsolnay Negyedben gyűltek össze a pécsi varázslófanok, folytatás is lesz

A HPH Shop Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben tartotta meg az I. Pécsi Harry Potter Hungary találkozót a napokban, amely sokak érdeklődését felkeltette. Délelőtt kezdődtek a programok, s a résztvevők egészen délután négy óráig szórakozhattak a helyszínen.  

A HPH Shop elsősorban a Harry Potter Hungary Facebook csoport tagjainak jött létre. Szerettek volna egy olyan webshopot, ahol összegyűjtik a magyar piacon fellelhető összes Harry Potter témájú terméket. A Shop 2017-ben jött létre, apránként bővítik a kínálatot, a napokban például a LEGO-val kötöttek szerződést, így már a LEGO Harry Potter termékek is elérhetőek az oldalon.

Hernádi Kitti, a Harry Potter Hungary Shop alapítója elárulta lapunknak, hogy van egy több mint 17000 tagból álló rajongói Facebook csoport, a Harry Potter Hungary. Ez a csoport 2011-ben jött létre, melynek adminbrigádja egyetemistákból és fiatal felnőttekből áll. Minden évben tartanak Budapesten egy Harry Potter Hungary találkozót, idén júliusban volt a hetedik. Az elmúlt években merült fel, hogy lehetne vidéki nagyvárosokban is rendezni hasonló programot azoknak, akik esetleg valamiért nem tudnak felutazni a hivatalos pesti programra. Így idén Hernádi Kitti, aki egyébként Pécsett született és itt is él, kezébe vette a dolgot, és kisebb körnek megszervezte a hétvégi minitalálkozót.

Délelőtt tíz órakor már többen várakoztak a napsütéses időben, s izgatottan várták a kezdést. Először ismerkedős játékon vehettek részt az érdeklődők, amely során mindenki elmesélhette, hogy találkozott a Harry Potter világával. Ezután a résztvevőket csapatokra osztották, a nap folyamán pontokat gyűjthettek, és a program végén nyertes csapatot hirdettek a szervezők.

A pontokat különböző kvízekkel, villámjátékokkal, activityvel és ügyességi játékkal lehetett megszerezni. Fakultatív programokat is tartottak, ezeket egy-egy kvízjáték között tartották meg. Ilyen volt például a „Minden ízű drazsé" kóstolás, a fotózkodás és az ékszerkészítés.

A pécsi program nagyon jól sikerült, egészen délután négy óráig tartottak a programok. Körülbelül 25 fő jött el a programra, s 6 fős csapatok játszottak egymás ellen. Mindenki sikeresen ki tudta venni a részét a feladatokból, a szervezők pedig nagyon örültek, mert úgy látták, hogy a többség élvezte a találkozót, többen is kérdezték, lesz-e folytatás.

A szervezők a sikeres hétvége után további vidéki összejöveteleket szeretnének szervezni, például közös mozizást, hiszen hamarosan jön az új Harry Potter film is, a Legendás állatok és megfigyelésük 2. része.

Pauska Petra