Roma szakemberekkel találkoztak a baranyai zsaruk

2023. április 13. csütörtök 17:45

Roma szakemberekkel találkoztak a baranyai zsaruk

Roma szakemberek és rendőrök találkoztak a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

 

 

Somogy, Tolna és Baranya vármegyéből meghívott roma szakembereket, témában dolgozó állami és civil szervezetek képviselőit, valamint a szomszédos vármegyék területi kisebbségi kapcsolattartási munkacsoportjának delegációit látták vendégül 2023. április 12-én a baranyai rendőrök.

A szakmai egyeztetés célja a személyes kapcsolatok erősítése és a régiós szintű együttműködés fórumának megteremtése volt.

Délelőtt a vármegyék roma partnerei mutatták be a főkapitányságok roma munkacsoportjaival történő együttműködést.

Ezt követően Horváthné Nőth Edit, a Dél-Dunántúli Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság igazgatója a felzárkózási feladatokban betöltött szerepüket ismertette, majd dr. Boros Julianna PhD, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Közösségi és Szociális Tanulmányok Tanszékének adjunktusa, valamint a Katolikus Karitász regionális szakmai vezetője a vidéken élők esélyeiről és lehetőségeiről szólt.

Délután a főkapitányságok munkacsoportjai mutatkoztak be. A szakemberek egyebek mellett ismertették a 2023-as évre - köztük a régiós szinten - tervezett feladatokat is.

A nap során szó esett a hétköznapi munkát, valamint az együttműködést érintő problémákról, valamint a feladatvégrehajtás során fellépő nehezítő körülményekről is. A jó hangulatú szakmai találkozó kötetlen beszélgetéssel zárult.

MTI