Részegen akart átmenni Udvarnál a határon egy horvát sofőr

2018. december 12. szerda 11:28

Részegen akart átmenni Udvarnál a határon egy horvát sofőr

Az elmúlt 24 órában négy esetben is alkoholfogyasztás gyanúja merült fel az igazoltatott sofőröknél Baranyában. 

 

Egy személygépkocsival közlekedő 41 éves helyi férfit igazoltattak a rendőrök 2018. december 11-én 1 óra 5 perckor Pécsett, a Megyeri úton. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív eredményt mutatott, ezért a rendőrök előállították további mintavételre.

Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a gépkocsivezető el van tiltva a járművezetéstől.

Ugyanezen a napon 10 óra 45 perckor jelentkezett autójával kilépésre az Udvar Közúti Határátkelőhelyen egy 64 éves horvát állampolgárságú sofőr, akivel szemben felmerült az alkoholfogyasztás gyanúja, ezért őt is előállították további mintavételre.

Kővágószőlős belterületén igazoltatták a rendőrök december 11-én 13 óra 52 perckor azt a 45 éves helyi gépkocsivezetőt, akinél szintén pozitív jelzést adott az alkoholszonda.

A férfit előállították, amely során a hiteles légalkoholmérő műszer is igazolta az alkoholfogyasztást, továbbá az is kiderült, hogy a gépkocsivezető nem rendelkezik vezetői engedéllyel.

A három sofőr ellen az illetékes rendőrkapitányságok járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást, míg további egy sofőrrel szemben - az alkoholszondás ellenőrzés eredménye alapján - közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök.

Forrás: BMRFK