Rémhírterjesztés miatt tettek feljelentést a kormánypártok

2022. december 12. hétfő 15:31

Rémhírterjesztés miatt tettek feljelentést a kormánypártok

A kormánypártok hétfőn büntetőfeljelentést tettek ismeretlen tettes ellen: arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást a lakossági megtakarításokat érintő, rémhírkeltő SMS-ek ügyében - közölte a KDNP frakciószóvivője hétfőn. 

 

 

Nacsa Lőrinc az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában felidézte: pénteken egy eddig példátlan támadás indult Magyarország pénzügyi rendszere ellen.
    

Először a közösségi médiában, illetve SMS-ekben terjedtek pánikkeltő és hamis hírek széles körben, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat valamiféle veszély fenyegeti, és a bankbetétek megszüntetését sürgették - mondta, megjegyezve: a veszélyes üzenetek miatt a rendőrség is nyomozást rendelt el, rémhírterjesztés alapos gyanúja miatt.
     

Nacsa Lőrinc szerint egy ilyen helyzetben valamennyi közszereplőnek az a felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen.

Hozzátette: ehhez képest a Gyurcsány-párt alelnöke, Varju László ennek nem tett eleget, sőt olajat öntött a tűzre, amikor előzetes felszólításuk ellenére sajtótájékoztatót tartott. Ott a baloldal képviselője tovább építette a közösségi médiában terjedő álhíreket, lényegében ráerősített azokra - fogalmazott.
    

"Ez egy vörös vonal, a baloldal átlépett egy határt" - fogalmazott Nacsa Lőrinc, aki szerint Varju László nem mondott igazat, ráadásul szavaival súlyosan sértette az ország és a magyar emberek érdekeit.
    

Közölte: hétfőn képviselőtársával, Bánki Erikkel (Fidesz) büntetőfeljelentést tettek, ismeretlen tettes ellen.
    

Ismertetése szerint arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy az ügyben közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást.
   

 A hamis üzenetekkel sok magyar embert elértek, ezért az ügy súlyos és választ kíván - jelentette ki a kereszténydemokrata politikus.

MTI