Remekeltek a mohácsi népdalosok, mindannyian továbbjutottak az országos középdöntőbe

2017. november 21. kedd 11:55

Remekeltek a mohácsi népdalosok, mindannyian továbbjutottak az országos középdöntőbe

A napokban rendezték Zagyvarékason a XII. Vass Lajos Népzenei Verseny régiós elődöntőjét, ahol kiemelkedően szerepeltek a Schneider Lajos Művészeti Iskola népi ének szakos növendékei. 

A mohácsiak valamennyien arany minősítést kaptak, szóló kategóriában Heim Dóra, Horváth Vivien, Straub Aliz, míg a csoportos kategóriában pedig Rostás Dórával kiegészülve. Mindannyian kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, és továbbjutottak az országos középdöntőbe.

A zsűriben dr Gerzanics Magdolna népzene kutató és dr. Alföldi Borus István, a Magyar Rádió Zenei Együtteseinek nyugalmazott vezetője értékelte a résztvevők teljesítményét. A növendékeket Horváthy Lenke tanárnő készítette fel.

A mohácsi népdalosok hagyományosan a legkiválóbbak közt is kiválónak bizonyulnak.

Tavaly például a mohácsi Schneider Lajos Népdalkör tagjai kimagasló eredményeket értek el az ország legjobb népdalénekeseivel versenyre kelve: az Oktatási Hivatal Tiszán innen...országos versenyén a Bukovina Kisegyüttes (tagjai: Linder Barbara, Schaffer Zsófia, Szabó Nikoletta) ezüst, Dombai Csilla arany, a Horváthy Lenke vezette népdalkör pedig arany minősítést kapott.

A XI. Vass Lajos Népzenei Versenyen Horváth Vivien arany, Dombai Csilla, a Bukovina és a Schneider Népdalkör kiemelt arany minősítésben és sok-sok dicséretben részesült.

Forrás: EQM - SLAMI