Pénztárcákra szakosodott tolvajnőt kaptak el a pécsi zsaruk

2023. január 23. hétfő 14:17

Pénztárcákra szakosodott tolvajnőt kaptak el a pécsi zsaruk

Pécsi üzletekben szemelte ki áldozatait egy vokányi nő. 

 

 

 

 

 

A pécsi nyomozók szombaton őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását annak az 53 éves vokányi nőnek, akit több Pécsett elkövetett lopással is gyanúsítanak.


A gyanú szerint a nő január 18-án délután egy cipőboltban elemelt egy pénztárcát egy őrizetlenül hagyott táskából. A nőt tetten érték, így az eltulajdonított tárcát visszaadta.

A rendőrök ekkor előállították a rendőrkapitányságra, lopás bűntett elkövetése miatt eljárást indítottak ellene, gyanúsítotti kihallgatását követően pedig szabadon bocsátották.


A tolvaj azonban nem tétlenkedett, január 20-án délután az egyik áruházban a pénztárnál való várakozás során eltulajdonította egy férfi kistáskáját a bevásárlókocsiból.

Másnap egy másik üzletben pedig szintén pénztárcát lopott egy, a bevásárlókocsiban hagyott női táskából, illetve egy férfi nadrágjának a zsebéből is megpróbálta kiszedni a tárcát, azonban ez nem sikerült neki, mert a sértett észrevette, hogy mire készül.


A rendőrök a nőt elfogták, majd ismét gyanúsítottként hallgatták ki. Ellene többrendbeli lopás, valamint lopás kísérlete miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság.

Forrás: BKMRF