Pécsi játszótéren árulta a füvet, lecsukatta a bíróság

2019. április 12. péntek 15:17

Pécsi játszótéren árulta a füvet, lecsukatta a bíróság

A Pécsi Járásbírós csütörtökön kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben egy hónapra elrendelte egy pécsi férfi letartóztatását. 

 

 

A rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított legalább 20-30 alkalommal tizennyolcadik életévét be nem töltött személyeknek és felnőtteknek is rendszeresen adott el marihuánát.

A rendőrség a gyanúsítottat 2018. április 18. napján Pécsett egy lakótömb mögötti játszótéren kábítószer-fogyasztáson és átadáson érte tetten.

A bíróság a letartóztatás elrendelésének indoklásában kifejtette, hogy a bűncselekmény tárgyi súlyára, a gyanúsított kábítószerfüggő előéletére és életmódjára is figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított - szabadlábon hagyása esetén - megszökne, elrejtőzne, az eljárási cselekményeknél jelenléte másképpen nem lenne biztosítható, valamint a bizonyítást veszélyeztetné, így különösen tanúkat befolyásolna, még le nem foglalt tárgyi bizonyítási eszközt, elektronikus adatot megsemmisítene, meghamisítana vagy elrejtene, továbbá újabb bűncselekményt követne el.

A végzés nem végleges, mivel az ülésen jelen nem levő gyanúsított védőjének esetleges fellebbezése bejelentésére három napon belül van lehetősé


Forrás: Pécsi Törvényszék