Pécsi iskola előtt végzett önkielégítést egy hajléktalan

2022. szeptember 15. csütörtök 10:08

Pécsi iskola előtt végzett önkielégítést egy hajléktalan

A Pécsi Járásbíróság nyilvános tárgyaláson kétrendbeli szeméremsértés vétsége miatt, mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül kettő év három hónap fegyházra és három év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélt egy férfit, valamint megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. 

 

 

A bíróság által megállapított tényállás lényege szerint a vádlott férfi - aki többször volt már elítélve szeméremsértés vétsége miatt - hajléktalanként él Pécsett.

2021. szeptember 26. napján 15 óra 45 perckor a vádlott ittas állapotban egy pécsi buszmegálló padján ült, amikor észrevett egy buszra várakozó nőt.

Először pénzt kért a sértettől, majd miután a sértett közölte vele, hogy nem tud pénzt adni, a vádlott közölte a sértettel, hogy „nagyon dögös" és „jól néz ki". Majd a padon ülve lehúzta a nadrágját, és miközben a sértettet nézte, önkielégítést végzett.

A vádlott az önkielégítés során a nemi szervét a sértett előtt saját nemi vágyának felkeltése, illetve kielégítése céljából, szeméremsértő módon mutogatta.

A sértett, valamint a helyszínen tartózkodó és a vádlott cselekményét szintén észlelő nő felszólították a vádlottat, hogy fejezze be az önkielégítést, és közölték vele, hogy értesítették a rendőrséget, mire a vádlott felhúzta a nadrágját és átment az út másik oldalára, ahol leült az egyik padra, ismételten lehúzta a nadrágját, és miközben a sértettet nézte, folytatta az önkielégítést.

2021. szeptember 28. napján 9 óra 10 perckor a vádlott ittas állapotban az egyik pécsi általános iskola bejárata előtt lévő padon ülve önkielégítést végzett, amikor észrevett egy előtte sétáló nőt.

A vádlott odaszólt a sértettnek, hogy „figyeljen ide", majd - közben folytatva az önkielégítést - megkérdezte a sértettől, hogy „kislány, itt tanul?".

Miután észlelte a vádlott cselekményét, a sértett közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget, mire a vádlott elhagyta a helyszínt. A vádlott a fenti cselekményével a nemi szervét a sértett előtt saját nemi vágyának felkeltése, illetve kielégítése céljából, szeméremsértő módon mutogatta.

Az ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése végett, az ügyész pedig három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozata megtételére, így a bíróság határozata nem jogerős.

Forrás: Pécsi Törvényszék