Pécsi Fidesz: Gyurcsány tanítványai mosdatják az erdőégetőt

2019. július 08. hétfő 17:00

Pécsi Fidesz: Gyurcsány tanítványai mosdatják az erdőégetőt

Közleményt adott ki a hétfőn délután a Fidesz pécsi elnöksége, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül közlünk. 

 

 

„Nagy verseny zajlik napjainkban a pécsi balliberális körökben, hogy ki legyen Gyurcsány Ferenc legjobb pécsi tanítványa, aki maga ismerte el, hogy „hazudott reggel, éjjel, meg este".

Egyelőre nem tudni, ki kerül ki ebből a versenyből győztesen, de nagy a tülekedés a rajtvonalnál: a balliberálisok polgármesterjelöltje, Péterffy Attila, a hírhedt pécsi fake news-gyár, a Szabadpécs.hu, vagy az alig valakit érdeklő Pécsistop.hu.

Gyurcsány pécsi polgármesterjelöltje, „erdőégető" Péterffy szerecsenmosdatása szánalmas epizódokat produkál.

A napokban a két említett webfelületen olyan cikkek jelentek meg, amelyek Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét és Hoppál Pétert, Pécs országgyűlési képviselőjét azzal próbálják kellemetlen helyzetbe hozni, hogy egy 2015-ös cikkre utalva azt a hamis látszatot keltik, mintha ők akkoriban támogatták volna Péterffy Attilát a mecseki erdők elégetésében.

Ezzel szemben a 4 évvel ezelőtti cikkből is kiderül, hogy a polgármester és a képviselő éppen azt üdvözölte, hogy a pécsi erőmű a fatüzelés helyett átállt a szalmatüzelésre, és a megújuló, mezőgazdasági hulladék hasznosítására.

Egyértelmű, hogy a Civilek a Mecsekért Mozgalom és az Összefogás Pécsért Egyesület által is dokumentált Péterffy-féle gigantikus erdőégetéssel szemben a négy éve örvendetesen elindult szalmaüzem valóban egy zöld város lakói számára elfogadható energiatermelési eljárást jelentenek. Nem véletlenül lett a Veolia az Orbán-kormány stratégiai partnere a megújuló mezőgazdasági zöldenergia hulladék hasznosítása magyarországi úttörőjeként.

Ismét meg kell állapítanunk: Gyurcsány pécsi tanítványai tudatosan ferdítik el a tényeket, hadilábon állnak az igazsággal. Ha rajtuk múlna, Pécset újra visszafordítanák a fejlődés útjáról a balliberálisoktól megszokott csőd irányába.

Pécs, 2019. július 8.

A Pécsi Fidesz elnöksége"

EQM