Pecsétgyűjtő játékra invitál a nemzeti park

2023. december 11. hétfő 15:30

Pecsétgyűjtő játékra invitál a nemzeti park

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság „Télen is? - TERMÉSZETESEN!" címmel pecsétgyűjtő játékot hirdet a téli hónapokra. A nyeremény: 5 darab kétfős tiszteletjegy, ami érvényes az igazgatóság összes bemutatóhelyére és meghirdetett túrájára 2024. folyamán!

 

 

Az igazgatóság működési területén számos természeti látványosság, bemutatóhely, kultúrtörténeti szempontból is különleges létesítmény várja a látogatókat a téli időszakban is.

A felszín alatt megbújó cseppkövek, a csordogáló patak, a különleges sziklaképződmények az Abaligeti-barlang legfőbb vonzerői.

A barlang közelében található Denevérmúzeum a repülő emlősök titokzatos világába avatja be a látogatókat. Kölkeden a Fehér Gólya Múzeum központi témája a fokozottan védett vándormadár.

Történelmünk sorsfordító eseményét, a mohácsi csatát, illetve az ahhoz vezető utat ismerteti a Mohácsi Nemzeti Emlékhely.

A Nagyharsányi Szoborpark a rendszerváltás előtti évtizedek szobrászművészetének értékeit őrzi és tárja a látogatók elé. A szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont a természet és az ember évszázados kapcsolatát mutatja be szemléletes formában. A

Pécsett található Pintér-kert Arborétum egyedülálló magángyűjtemény nyomán létrejött történeti kert, örökzöldekkel, tavakkal, szobrokkal.

A tél kirándulásra, túrázásra is csábít. A táj ilyenkor kevésbé színpompás, azonban szerencsés esetben a felszínt és a növényzetet puha hó borítja, a távolból madarak csivitelése hallatszik. A nemzeti park téli arcát lehet megismerni felkészült szakembereink, a Természetvédelmi Őrszolgálat tagjainak kalauzolásával, december, január, február folyamán.

Aki szeretne a játékba bekapcsolódni, keressen fel a hét, télen is nyitva tartó bemutatóhely közül minél többet, valamint vegyen részt túráinkon! A teendő azonban mindezek előtt az, hogy aki bekapcsolódik a játékba, nyomtassa ki a lap alján, a Letöltések részben elérhető pecsétgyűjtő lapot és olvashatóan írja rá a nevét. A pecsétgyűjtő lap beszerezhető a játékban résztvevő helyszíneken, valamint a túravezetőknél is.

Minden helyszín felkereséséért, vagy túrán való részvételért jár a gyűjtőlapra 1-1 pecsét. Aki legalább 3 pecsétet összegyűjt, részt vehet a játékban! A nyeremény: 5 darab kétfős tiszteletjegy, ami érvényes az összes bemutatóhelyre és túrára 2024. folyamán! Aki a legtöbb pecsétet megszerzi, különdíjat kap (holtverseny esetén sorsolással dől el, ki a nyertes).

A fent felsorolt bemutatóhelyeken túl a nyári szezonban a különleges természeti és kulturális vonzerővel bíró Tettyei Mésztufa-barlang, valamint a Dráva élővilágát és régi magyar háziállatokat elénk táró, Barcs-Drávaszentesen elhelyezkedő Dráva Kapu Bemutatóközpont is várja a közönséget. A tiszteletjegy ezekbe a létesítményekbe is ingyenes belépést biztosít!


A játékban résztvevő, télen nyitva tartó létesítmények:

Abaligeti-barlang, Denevérmúzeum, Fehér Gólya Múzeum, Mohácsi Nemzeti Emlékhely, Nagyharsányi Szoborpark, Ős-Dráva Látogatóközpont, Pintér-kert Arborétum

Túrák, amelyeken lehet pecsétet szerezni:

2023. december 16.: Dzsungeltúra a Dráva árterében (Szaporca)
2024. január 20.: Dzsungeltúra a Dráva árterében (Szaporca)
2024. január 27.: VAD-túra (Pécs, Nyugat-Mecsek Tájvédelmi Körzet)
2024. február 10.: Barangolás hóvirágok közt (Őrtilos)


Részvétel a játékban:

Aki szeretne részt venni a játékban, nyomtassa ki a lap alján, a Letöltések részben elérhető pecsétgyűjtő lapot.
A pecsétgyűjtő lap beszerezhető a játékban résztvevő helyszíneken, valamint a túravezetőknél is.
Minden helyszín felkereséséért vagy túrán való részvételért jár a gyűjtőlapra 1-1 pecsét.
Aki legalább 3 pecsétet összegyűjt, részt vehet a játékban!

A játék időtartama: 2023. december 1 - 2024. február 29.

A nyeremény:

5 darab kétfős tiszteletjegy, ami érvényes az összes bemutatóhelyre és túrára 2024 folyamán!
Aki a legtöbb pecsétet megszerzi, különdíjat kap (holtverseny esetén sorsolással dől el, ki a nyertes).
A nyeremények másra nem ruházhatók át és készpénzre nem válthatók.

Beküldési határidő:

A pecsétgyűjtő lapokat - minimum 3 pecséttel - 2024. március 15-ig beérkezően kell beküldeni, a név és az e-mail cím olvasható feltüntetésével.

Beküldési cím:

Postán: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, 7625 Pécs, Tettye tér 9.
Szkennelve/fotózva: [email protected]

Sorsolás:

2024. március 22-én, a Víz Világnapján.
A nyerteseket a pecsétgyűjtő lap hátára olvashatóan felírt név és e-mail cím alapján értesítjük


 

 

 

 

Forrás: DDNP