Pávkovics Gábor Mohács új alpolgármestere, Csorbai jelöltje ismét elbukott

2019. december 19. csütörtök 16:47

Pávkovics Gábor Mohács új alpolgármestere, Csorbai jelöltje ismét elbukott

Mohács új alpolgármestere Pávkovics Gábor, a Fidesz városházi frakciójának vezetője, akit a csütörtöki testületi ülésen titkos szavazáson választottak meg a képviselők. Mohács jelenlegi polgármestere, Csorbai Ferenc ismét jelölte Szigeti Józsefet is a posztra, őt azonban ezúttal sem támogatták elegendően. 

 

 

Immár nincs mulasztásos törvénysértésben a mohácsi önkormányzat, ugyanis - harmadik nekifutásra - Pávkovics Gábor személyében sikerült alpolgármestert választania a képviselő-testületnek.

Csorbai Ferenc, Mohács jelenlegi polgármestere ezúttal is jelölte dr. Szigeti Józsefet is a posztra, akit már egy korábbi alkalommal sem választottak meg a képviselők.

Dr. Csizmadia Csaba, a kórház főigazgatója részletesen megindokolta az ülésen, miért nem tartja alkalmasnak Csorbai jelöltjét, majd azt javasolta, először kötelező feladatának tegyen eleget a testület, s tagjai közül válasszanak meg valakit alpolgármesternek.

Indítványát megszavazták a képviselők, majd Csorbai Pávkovics Gábort jelölte. A Fidesz városházi frakciójának vezetőjét titkos szavazáson tizenegy igen, s egy érvénytelen szavazat mellett megválasztották.

Ezt követően Szigeti Józsefről szavaztak, Csorbai jelöltje pedig ezúttal is elbukott, így jelenleg egy alpolgármestere van Mohácsnak.

- Azt tapasztalom, hogy a polgármesteri hivatalban jelenleg automatizmusok alapján folyik a munka - nyilatkozta lapunknak megválasztását követően Pávkovics Gábor. - A teendőket tehát megfelelő színvonalon, azonban ez önmagában kevés. Alpolgármesterként az a célom, hogy a most még ötletek szintjén lévő terveket kidolgozzuk és valóra is váltsuk, vagyis hogy ne rekedjen meg a város fejlődése.

Képünk archív felvétel.

EQM - Fotó: Dittrich Éva