Pávkovics Gábor: Csorbai Ferenc hozza meg a helyes döntést, s ne vegye át a mandátumát!

2019. október 14. hétfő 16:14

Pávkovics Gábor: Csorbai Ferenc hozza meg a helyes döntést, s ne vegye át a mandátumát!

Közleményt adott ki hétfőn Pávkovics Gábor, a Fidesz mohácsi szervezetének elnöke, amelyben többek között azt írta, a mohácsi választók világosan megüzenték, nem akarják Csorbai Ferencet a polgármesteri székben látni. Bejelentette azt is, elfogadja a sokaktól érkező felkérést, s elvállalja a jelöltséget a városvezetői posztra.


"Csorbai Ferencet, az MSZP mohácsi polgármester-jelöltjét az elmúlt hetekben nem csak az önkormányzati választások előtt röviddel elhunyt Szekó József pártszövetsége, a Fidesz-KDNP helyi szervezete szólította fel visszalépésre, hanem az ellenzéki összefogás képviselői is. A tiszta körülmények közötti versenytől, egy későbbre kiírt polgármester-választás gondolatától a szocialista jelölt viszont rendre elzárkózott, miközben magyarázkodott, ígérgetett és ködösített.

Október 13-án, a helyi önkormányzati választásokon Mohács lakossága azonban félreérthetetlenül megüzente: nem kér Csorbai Ferencből. Még ha a pártok felszólítását figyelmen kívül is hagyta, a választópolgárok egyértelmű akaratát tiszteletben kell tartania.

A számok beszédesek. Saját egyéni kerületét sem volt képes hozni, sőt ott a Fidesz-KDNP jelöltje közel négyszer annyi voksot kapott, mint ő.

Ami azonban ennél is lényegesebb: egyetlen polgármester-jelöltként 1867 (31,4%) szavazatot gyűjtött, míg a polgármesteri választáson leadott érvénytelen szavazatok száma ennek több mint kétszerese: 4076 (68,6%).

Az arányában hatalmas mennyiségű érvénytelen voks egyértelmű tiltakozás, hiszen az emberek kezében már alig maradt más demokratikus eszköz, hogy kifejezésre juttassák: számukra elfogadhatatlan, hogy az MSZP aspiránsából polgármester legyen Mohácson, különösképpen ilyen körülmények között.

Ha Csorbai Ferenc nem csupán a szavak szintjén vallja a demokrácia alapelveit, akkor fejet hajt a nyilvánvaló többségi akarat előtt. A leghatározottabban felszólítjuk: az eredmények ismeretében hozza meg az egyetlen helyes döntést, amit hozni lehet: ne vegye át polgármesteri mandátumát, és ne akadályozza egy mielőbbi, valóban többjelöltes polgármester-választás kiírását!

Ugyanakkor köszönjük a választóknak a bölcs higgadtságot, a felbecsülhetetlen értékű biztatást, a sok támogatást, valamint azt, hogy a Szekó József Polgármester Úr által megnevezett mohácsi Fidesz-KDNP-s képviselő-jelöltek mind a nyolc egyéni választókerületben toronymagasan győzni tudtak. Köszönjük, hogy megértették, ez az a csapat, mely eddig is a városért dolgozott és ezután is a város fejlődésének előmozdítása lesz legfőbb célja.

Polgármester Úrral az évek során számtalan projekt előkészítésén dolgoztam együtt.

Kitüntetés volt, hogy városi képviselőként, pénzügyi szakemberként és bizottsági elnökként is adott a véleményemre, de vállvetve munkálkodtunk a megyei közgyűlésben is azon, hogy Mohács minél több lehetőséghez juthasson.

A helyi Fidesz szervezet tagjai mellett szimpatizánsok és mohácsi polgárok is megkerestek azzal, vállaljam a jelöltséget a városvezetői posztra, mert nem térhetünk le az útról, melynek eléréséért Szekó József éjt nappallá téve, minden követ megmozgatva oly sokat küzdött. Megtisztelő az irányomba kinyilvánított bizalom.

A feladat súlyát átérezve elfogadom a sokaktól jövő felkérést. Arra fogok törekedni, hogy Mohács ne sodródjon le visszafordíthatatlanul a sikerpályáról, hogy maradjunk az az élhető, prosperáló Duna-parti város, melyet mindnyájan szeretünk", olvasható Pávkovics Gábor közleményében.

EQM