Parádés sikereseket értek el a mohácsi zeneiskolások a Gemenc Hangja Énekversenyen

2022. szeptember 26. hétfő 10:50

Parádés sikereseket értek el a mohácsi zeneiskolások a Gemenc Hangja Énekversenyen

Az országból és külföldről összesen negyvennyolc versenyző hatvannégy produkcióját hallhatta-láthatta a közönség a szombaton Szekszárdon rendezett Gemenc Hangja énekversenyen. A mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola magánének tanszakának 16 tanulója képviselte az iskolát, méghozzá parádésan! 

 

Huszonnyolc éve szervezi a szekszárdi Tücsök Zenés Színpad Egyesület és a Babits Mihály Kulturális Központ a népszerű énekversenyt, amely négy esztendeje immár országos, sőt nemzetközi megmérettetéssé nőtte ki magát.

Az énekesek három korcsoportban - gyermek, ifjúsági és felnőtt - és három kategóriában (popdal, musical és duett) mérték össze tudásukat, felkészültségüket a zsűri előtt.

A mohácsi Schneider Lajos Alapfokú Művészeti Iskola magánének tanszakának 16 tanulója képviselte az iskolát. Kiemelkedő eredmények születtek.

Tíz produkciót arany minősítéssel díjaztak, szólóban:

Békés-Winternitz Ákos, Kretz Martin, Lantos Zsófia, Amrich Márk,
Filákovity Mirna, Amrich Máté, Ritter Viktor, Arnold Alexandra;

duettben:  Horváth Dorina-Ritter Viktor, Katona Anna-Amrich Máté;

Ezüst minősítést értek el: Lantos Gergely, Békés-Winternitz Bánk, Avar Luca, Bakó Kevin, Békés-Winternitz Panna, Horváth Dorina;


A zsűriben helyet foglaló Pecze István a Szekszárdi Big Band vezetője különdíját Amrich Márk kapta, a közönségdíjat Lantos Zsófia.

A szakmai zsűri két különdíjat osztott ki, melyek szintén Mohácsra kerültek,

Filákovity Mirna és Amrich Máté kapták.

A gyerekek felkészítő tanára Filákovityné Verőci Alexandra volt.

EQM