Panzióban alvó lányokat fosztott ki egy besurranó Pécsett

2023. április 25. kedd 16:45

Panzióban alvó lányokat fosztott ki egy besurranó Pécsett

A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatal pécsi férfi letartóztatását egy hónapra védekezésre képtelen személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette és lopás vétsége alapos gyanúja miatt. 

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított április 21-én, az éjszakai órákban egy pécsi panzió egyik szobájába besurrant, az ott alvó lány kezéből eltulajdonította annak mobiltelefonját a töltőjével együtt, ezen kívül eltulajdonította a szintén a szobában lakó sértett fülhallgatóját, karkötőjét ezüst gyűrűjét, valamint egy szintén abban a szobában lakó lány telefontöltőjét és készpénzét is.

A gyanúsított a három sértettnek körülbelül 372.000 forint kárt okozott.

A gyanúsított - hasonló bűncselekmények elkövetése miatt is -büntetett előéletű. Alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, az eljárásban résztvevő egyéb személyeket jogellenesen befolyásolná, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el. Erre figyelemmel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész tudomásul vette a bíróság végzését, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be. A határozat nem végleges.

Forrás: Pécsi Törvényszék