Óvatosságból lefújták a PTE Nemzetközi Estjét

2020. március 05. csütörtök 16:09

Óvatosságból lefújták a PTE Nemzetközi Estjét

A Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervével, a magyar és a nemzetközi hallgatói önkormányzatokkal, valamint a karokkal történt előzetes egyeztetések alapján a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a március 7-re, szombatra tervezett Nemzetközi Estet elhalasztja. 

 

Az egyetem ezen felelős döntésével - más egyetemekhez hasonlóan - szeretné megőrizni a pécsi egyetemi polgárok biztonságát és fenntartani az eddig megtett megelőző intézkedések hatékonyságát.

Fontos hangsúlyozni, hogy jelenleg sem a Pécsi Tudományegyetemen, sem annak közvetlen régiójában nincs tudomásunk igazoltan koronavírussal fertőzött személyről.

A PTE szakmai operatív stábja folyamatosan nyomon követi a koronavírus (SARS-CoV-2) fertőzés világméretű, és ezen belül európai terjedését.

Ugyancsak figyelemmel kíséri a stáb a WHO, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Koronavírus Elleni Védekezésért felelős Operatív Törzs iránymutatásait, valamint a témában keletkező tudományos közleményeket.

Ezeknek megfelelően már számos intézkedést hozott a PTE, így többek között a közösségi terekben magyar, angol és kínai nyelvű feliratokkal hívták fel a figyelmet a higiéniára és a prevencióra, illetve kézfertőtlenítőket helyeztek ki a campusokra, míg a vizes blokkokba a WHO irányelvei alapján tájékoztatókat tettek ki a helyes kézmosásról, és higiénés kézfertőtlenítésről.


A PTE a maximális óvatosság elvének szem előtt tartásával, és az illetékes szakhatóságok szakmai útmutatásának megfelelően jár el a továbbiakban is.

Forrás: PTE