Ötvenkét baleset történt a múlt héten Baranyában, köztük egy halálos

2019. október 29. kedd 14:32

Ötvenkét baleset történt a múlt héten Baranyában, köztük egy halálos

Baranyában az elmúlt héten halálos baleset is történt, és abban nagy szerepet játszott a láthatósági eszközök hiánya is. 

 

 

Az elmúlt héten összesen 52 baleset történt megyénkben, amelyek közül 36 anyagi kárral, 12 könnyű, 3 súlyos sérüléssel végződött, egy baleset pedig halálos kimenetelű volt. A sérüléses balesetek során 20-an könnyű, míg 4-en súlyos sérülést szenvedtek, egy ember pedig a helyszínen életét vesztette. Az ittasság gyanúja egy balesetnél sem merült fel.

Az okozók zöme személygépjárművel közlekedett, de tehergépkocsi vezetője, motorkerékpáros, kerékpáros és gyalogos is okozott balesetet.

A legjellemzőbb baleseti ok a szabálytalan kanyarodás volt, valamint a gyorshajtás, a követési távolság be nem tartása, az elsőbbség meg nem adása és a gyalogosok figyelmetlenségéből adódóan is történt baleset.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, eddig tisztázatlan okból és körülmények között 2019. október 25-én 21 óra körül Pécsett, a Nyugati Ipari út Pécs Pláza mögötti szakaszán egy személygépkocsi elütött egy gyalogost.

A 39 éves helyi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A gyalogos láthatósági mellény nélkül közlekedett a sötétben, a lakott területen kívüli útszakaszon, amikor elütötte egy arra közlekedő autó.

Forrás: BMRFK