Örömlányokat exportált Finnországba egy pécsi férfi

2023. november 27. hétfő 17:38

Örömlányokat exportált Finnországba egy pécsi férfi

A rendőrök lezárták a nyomozást azzal a 35 éves pécsi férfival szemben, aki két éve és tavaly magyar lányokat utaztatott ki Finnországba, hogy prostituáltként dolgozzanak egy cseh nemzetiségű nőnél. A férfi a segítségért cserébe pénzt kért a lányoktól bevételükből.

 

 

A magyar hatóságok a nemzetközi jogsegély alapján kezdték meg az eljárást 2022 augusztusában.

- A finn kollégák egy cseh nővel szemben indítottak eljárást, aki lányokat futtatott - magyarázza Tóth Gábor törzszászlós, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozója. - Az asszony vallomásában elmondta, hogy kapcsolatban állt a Magyarországon tartózkodó pécsi férfivel, aki magyar nőket utaztatott ki hozzá, hogy Finnországban dolgozzanak örömlányként.

A férfi a lányoktól a prostitúcióból származó bevételük egy részét kérte cserébe. Az örömlányoknak jelezniük kellett, mikor érkeznek Magyarországra, és a bevételük 5-30 százalékát kellett odaadniuk a férfinak. Eddig 14 magyar nőt azonosítottunk, akik 2021 augusztusa és 2022 márciusa között a segítségével jutottak ki Finnországba, közülük hatan fizettek neki rendszeresen.

Miután a rendőrök azonosították, 2022. november 7-én a lakásában fogták el, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók hatrendbeli, üzletszerűen elkövetett kerítés bűntettével gyanúsították meg. A zsaruk november 10-én lezárták az eljárást, és az iratokat vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek


Forrás: police.hu