Őri Lászlót, a Fidesz-KDNP listavezetőjét választották a Baranya Megyei Közgyűlés elnökévé

2019. október 23. szerda 10:24

Őri Lászlót, a Fidesz-KDNP listavezetőjét választották a Baranya Megyei Közgyűlés elnökévé

Kedden megalakult a Baranya Megyei Közgyűlés, amelynek elnökévé Őri Lászlót, a Fidesz-KDNP megyei listájának vezetőjét választották. A közgyűlésben a FIDESZ-KDNP-nek kétharmados többsége van.

 

 

 

A megyei közgyűlés tagjainak választására a jelölő szervezetek hat listát állítottak összesen 111 jelölttel, és a listákra több mint 101 ezren szavaztak. Az elnyerhető tizennyolc mandátum közül tizenkettőt a FIDESZ-KDNP közös lista, kettőt a Jobbik Magyarországért Mozgalom Párt egyet a Momentum Mozgalom, egyet az MSZP kapott.

A Baranya Megyei Közgyűlés elnökének Őri Lászlót választották. A megválasztott elnök elmondta: megye az elmúlt időszakban elindult a fejlődés útján: 36 milliárd forintból mintegy 180 fejlesztési program indult el a megye településein.

- Bőven van még feladat. Baranya még nem azt az arcát mutatja, amit látni szeretnének, azért szeretnénk a jövőben dolgozni, hogy fejlődhessen, bízunk benne, hogy a kormányzat partnerségét élvezhetjük - mondta Őri László, aki hozzátette: céljuk, hogy a futó programokat lezárják és elkezdjék a következő időszak fejlesztéseit. Az új elnök kiemelte, hogy a megye akkor lehet sikeres, ha a megyeszékhely is az. Felajánlotta a támogatást és az együttműködést Baranya valamennyi települése, köztük Pécs számára is.

Az új közgyűlés tagjai:

Almás Roland (FIDESZ-KDNP)
Dunai Péter (FIDESZ-KDNP)
Fazekas Róbert (FIDESZ-KDNP)
Guzsvány Attila (FIDESZ-KDNP)
Konkoly Gergő (FIDESZ-KDNP)
Konyári Zsolt (Jobbik)
Mester László (FIDESZ-KDNP)
Mojzes Tamás (FIDESZ-KDNP)
Nagy Ferenc (DK)
dr. Őri László (FIDESZ-KDNP)
Pávkovics Gábor (FIDESZ-KDNP)
Péderi Tamás (Momentum)
Pfeffer József (FIDESZ-KDNP)
Schwarcz-Kiefer Patrik (Jobbik)
dr. Szakács László (MSZP)
Szarkándi Lajosné (DK)
Vörös Sára (FIDESZ-KDNP)

Dr. Őri László 1982-ben született Pécsett. Jogi diplomáját a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte. 2010-től Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének tagja, 2014-től Pécs Megyei Jogú Város alpolgármestere. Nős, két gyermek édesapja.

EQM - Fotó: Dittrich Éva