Önálló lemezzel jelentkezett a világ legjobb basszusgitárosának választott Muck Éva

2017. november 21. kedd 16:50

Önálló lemezzel jelentkezett a világ legjobb basszusgitárosának választott Muck Éva

Videó! Február végén kislemeze, s a közelmúltban pedig önálló nagylemeze jelent meg a lánycsóki kötődésű Muck Évának, aki megnyerte az Amerikában első alkalommal megrendezett "Húrok királynője versenyt", amelyen a világ legjobb női basszusgitárosát keresték. 

- A Queen of Strings, vagyis a Húrok királynője verseny nagy löketet adott, hogy belevágjak saját számok írásába - nyilatkozta lapunknak Muck Éva.

Nem is tétlenkedett sokáig, hiszen a Cseh Tamás Program (ma Hangfoglaló Program) támogatásával a közelmúltban jelentette meg első önálló nagylemezét Bassology címmel, melyben szerette volna a basszusgitárt minél több, általa is demonstrált oldaláról bemutatni.

- Számomra a Hypnose a legihletettebb szám a nagylemezen. Melankolikus hangulata van, a basszusgitár különböző funkciói építkeznek egymáson. Dögös, lassú dob groove kíséri. A Bilbao című dal azért különleges számomra, mert édesapám végig kísérte és segítette a lemezfelvétel minden pillanatát. A felvételen Kaszás Péter dobol,  Bubenyák Zoltán játszik billentyűn. Elképesztő zenészek, általuk kelt életre a dal.

A lemezen az a feldolgozás is található, amellyel Éva lett a „Húrok királynője".

- A Mark King Style Stuart Clayton szerzeménye, ezzel nyertem meg a tehetségkutató versenyt Amerikában. Energikus, pörgős szám. A felvételen Fekete János "Jammal" beatboxol, így alkotva "BassBox" duót.

A Born Free című számhoz már klip is készült, s a lemez több felületen is elérhető.

Muck Éva - Born free



Muck Éva egyébként igazi zenész családban született, édesanyja Király Éva énekesnő, édesapja a lánycsóki születésű, „Muki", azaz Muck Ferenc szaxofonművész. Őt talán be sem kellene mutatnunk, hiszen számtalan hazai előadó és zenekar mellett több száz lemez és koncert közreműködőjeként ismerhette meg a közönség. Dolgozott többek között a Tankcsapdával, az LGT-vel, a Hungáriával, az Omegával, Komár Lászlóval, Katona Klárival és Zámbó Jimmyvel is.

Dittrich Zsófia - Fotó: Facebook