Nyolcvan kisdiák lehetett rendőr egy kis ideig Komlón

2019. július 05. péntek 11:08

Nyolcvan kisdiák lehetett rendőr egy kis ideig Komlón

Komlón a vakáció ideje alatt nyári napköziben vehetnek részt az alsó tagozatos kisdiákok, a Komlói Rendőrkapitányság közreműködésével szerdán a biztonság jegyében telt a nap. 

 

Nyolcvan kisdiák volt egy kis időre próbaidős rendőr: felpróbálhatta a rendőrség szolgálati felszereléseit, megmutathatta, hogy mennyire ismeri a kerékpáros közlekedés szabályait, mennyire figyelmes nyomozó, és milyen gyorsan találja meg a személyleírás alapján az elkövetőt.

Vojnics Tímea rendőr őrnagy vezetésével szituációs játékok során intelmeket fogalmaztak meg az otthon tartózkodásról, arról, hogy hogyan kell viselkedni, ha idegen személy próbál velünk kapcsolatot létesíteni akár a valós, akár a virtuális világban.

Szabályokat fogalmaztak meg a veszélyes és ártalmas szerek elutasítására vonatkozóan, és kipróbálhatták a részeg szemüveget is, amelynek segítségével megtapasztalhatták, hogy nem is olyan jó érzés az, amikor az érzékszerveink becsapnak bennünket. Nagyon zavaróan hat, ha csak csekély fokban ugyan, de mégis eltérően működnek a megszokottól.

Végezetül - nyár lévén - a strandolás és fürdőzés veszélyeiről, az értéktárgyak védelméről gyűjtöttek össze megszívlelendő praktikákat.

A foglalkozás végeztével valamennyi kisdiák zsarupalántává avanzsált, megfelelt a követelményeknek, ezt pedig a szervezők apró ajándékokkal tettek emlékezetessé.

Forrás: BMRFK