Nyáron is van miből választani: fesztiválok, rendezvények sorát tarják Mohácson

2019. július 01. hétfő 14:09

Nyáron is van miből választani: fesztiválok, rendezvények sorát tarják Mohácson

Nem lesz uborkaszünet Mohácson a nyáron sem: augusztus végéig öt nagyobb rendezvénnyel, fesztivállal szórakoztatják a város közönségét, és a látogatóba érkezőket.  Elsőként, most szombaton a Dunai Mosás következik

 

Sokáig csak a busójárás és a Nepomuki-ünnepség számított kiemelt rendezvények Mohácson, az utóbbi években azonban már egyre több új programmal, fesztivállal is csalogatják a szervezők a város lakóit, és persze a távolabbról érkezőket.

A nyár ebből a szempontból ezúttal is igen sűrűnek ígérkezik, mos hétvégétől augusztus végéig majd' minden hétre esik legalább egy, sokak által várt rendezvény.

A kínálat bőséges, a programokból így biztosan mindenki talál majd magának kedvére valót.


Most szombaton a lányok-asszonyok ismét megmutatják, hogyan mostak eleink, a Pranje, a Dunai Mosás is egyre több látogatót vonz.

Nemkülönben az Aratónap: szintén egy régi, igen fáradságos, akkor még kézzel végzett munkát mutatnak be a hagyományok őrzői, dallal, vidámsággal fűszerezve. Erre július 13-án kerül sor.

Harmadik alkalommal rendezi meg július 20-án a Dunamenti Halfesztivált a német nemzetiségi önkormányzat


Az augusztus a már akár cégér nélkül is működő babfőző-fesztivállal indul 3-án, minden bizonnyal idén is rekordok dőlnek meg az eseményen.

A nyári rendezvények sorát az augusztus 16-án kezdődő négynapos Nemzetközi Néptánc Fesztivál zárja majd.

Képünk archív felvétel.

M. B.