Nyáron is teszik a dolgukat a busók - A Summerfesten mutatják be tudományukat

2019. augusztus 15. csütörtök 15:23

Nyáron is teszik a dolgukat a busók - A Summerfesten mutatják be tudományukat

A XXVI. Summerfest Nemzetközi Folklórfesztivál és Népművészeti Vásár középpontjában idén a busójárás és a sokacok, Kárpátalja, valamint a török márványpapír-művészet áll. A fesztivál újdonsága, hogy a nemzetközi fellépők mellett a magyarországi nemzetiségek is bemutatkoznak - élükön a sokacok és az emberiség szellemi örökségének listáján szereplő mohácsi busójárás.

 

Az idei folklórfesztivál és vásár középpontjában a busójárás és a sokacok, Kárpátalja, valamint a török márványpapír-művészet áll.

A busók szerdán vonultak fel Százhalombattán.

A nemzetközi eseményre Bolíviából, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából, Chiléből, Indonéziából, Japánból, Kínából, Kolumbiából, Lengyelországból, Malajziából, Oroszországból, Panamából, Spanyolországból és Romániából érkeznek táncosok, valamint Törökországból és Ukrajnából vendégek.

A fesztivál kiemelt eseményei a százhalombattai nyitó- és záróceremónia, amely az idén először ingyenes, a mindhárom helyszínen látható Táncpanoráma-előadások, valamint az augusztus 20-ai szigetszentmiklósi és tököli gálaműsorok.

Ezek mellett klasszikus zenei koncertek, képzőművészeti kiállítások, játszóházak, gyermekprogramok, világzenei sátorkoncertek és nemzetközi táncházak várják mindhárom településen a közönséget.

 

MTI - Fotó: MTI/Bruzák Noémi