Nőkkel kereskedett egy pécsi pár, lecsukták őket

2023. december 04. hétfő 15:17

Nőkkel kereskedett egy pécsi pár, lecsukták őket

A Pécsi Járásbíróság vasárnap elrendelte egy férfi és egy nő letartóztatását egy hónapra kétrendbeli, a sértett kiszolgáltatott helyzetét kihasználva, erőszakkal és fenyegetéssel elkövetett emberkereskedelem bűntette alapos gyanúja miatt.

 

 

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak élettársak. 2022. október 1-jét megelőzően, pontosan meg nem állapítható időpontban egy ismeretlen személytől 40.000 forintért vásárolták meg az egyik sértett nőt, akit prostitúciós tevékenység folytatására bírtak rá azzal, hogy a gyanúsított férfi rendszeresen bántalmazta őt. A sértettet Svájcba vitették sofőrrel, majd a külföldön keresett pénzt Magyarországon át kellett adnia a gyanúsítottaknak.

2023. január hónapban a gyanúsítottak egy másik sértett nőt is megvásároltak 400.000 forintért egy férfitől, akit prostitúciós tevékenység végzése érdekében a gyanúsított férfi szintén rendszeresen bántalmazott. A sértettet a gyanúsítottak tovább adták pénzért egy svájci állampolgárnak. A sértett a Svájcban végzett prostitúciós tevékenységből származó bevételt a svájci férfinak adta át, aki azt a gyanúsítottaknak tovább utalta.

A gyanúsítottak által elkövetett bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú. Alaposan tartani lehet attól, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének, a büntetőeljárásban résztvevő egyéb személyeket megfélemlítenének, jogellenesen befolyásolnának, illetve újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el. Mindezek miatt a bíróság a letartóztatásukat egy hónapra elrendelte.

Az ügyész a bíróság végzését tudomásul vette, a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be, így a határozat nem végleges.

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség