Nőgyógyásznak, ügyvédnek adta ki magát egy pécsi szélhámos

2023. március 16. csütörtök 09:02

Nőgyógyásznak, ügyvédnek adta ki magát egy pécsi szélhámos

A Pécsi Járási Ügyészség kuruzslás és csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki hol nőgyógyásznak, hol ügyvédnek adta ki magát. 

 

A férfi 2021 őszén ismerkedett meg az egyik sértettel, akihez mint kozmetikushoz járt.

A férfi már a kezdetekkor magát nőgyógyásznak adta ki.

2021 decemberében a sértett munka közben rosszul lett, ekkor a csaló felajánlotta neki, hogy megvizsgálja, kezelni fogja, mert lehet, hogy nőgyógyászati problémája van.

Ezt követően a férfi hol saját lakásán, hol a sértett munkahelyén a nőt többször megvizsgálta, tőle kenetet vett.

A sértett később beajánlotta a férfit egy ismerősének is, aki a párjával gyermeket tervezett.

A találkozót követően a vádlott mind a nőt, mind a férfit több alkalommal megvizsgálta, tőlük kenetet, mintát vett. A későbbiekben a pár nő tagjának furcsa lett a vádlott orvosi tevékenysége, ezért feljelentést tett.

A vádlott ezzel párhuzamosan 2021 szeptemberében társkereső alkalmazáson keresztül ismerte meg az ügy másik sértettjét, akinek ugyanazon az álnéven mutatkozott be, de most már ügyvédnek adta ki magát.

A későbbiekben a vádlott a sértettel többször találkozott, majd internetes
alkalmazáson keresztül folyamatosan kapcsolatban voltak, ahol a vádlott különböző személyiségprofilok alatt tévedésbe ejtette a sértettet. Először ügyvédként azt állította, hogy felesége autóbalesetet szenvedett, majd meghalt.

A későbbiekben saját betegségeire, illetőleg további családtagjai halálára hivatkozott. Egy idő után másik fiktív néven vette fel a kapcsolatot a sértettel, hol elmondta, hogy az ügyvéd, akivel addig a sértett tartotta a kapcsolatot, meghalt, viszont minden
vagyonát a sértettre hagyta.


A vádlott különböző indokokra hivatkozással összesen közel 12 millió forintot csalt ki a sértettől.


Az elkövető cselekménye a csalás és a kuruzslás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség