Nem vett jegyet, rátámadt a parkolóőrökre egy férfi, többször rájuk is lőtt

2018. december 13. csütörtök 09:28

Nem vett jegyet, rátámadt a parkolóőrökre egy férfi, többször rájuk is lőtt

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a pécsi férfi ellen, aki tavasszal Pécs belvárosában a vele szemben intézkedő parkolóőrökre lőtt egy gáz-riasztó fegyverrel. 

 

A férfi idén márciusban egy belvároshoz közeli élelmiszerbolt bejáratánál parkolta le a gépkocsiját, parkolójegyet azonban nem vett. Ezt észlelte a közelben dolgozó parkolóőr, aki bírságot kívánt elhelyezni a vádlott autójának szélvédőjén, ezért a gépkocsit lefényképezte.

Ezt észrevette a vádlott is, aki időközben az élelmiszerboltból kijött, és trágár, fenyegető kijelentésekkel számonkérte a parkolóőrt, akinek ekkor már a kollégai is a helyszínre értek.

A parkolóőrök közölték a férfival, hogy eltekintenek a bírságolástól, ha jegyet vált. Ezt a parkolóautomatánál a vádlott megtette, a jeggyel visszament a három parkolóőrhöz, akiket továbbra is szidalmazott, majd a jegyet a lábuk elé, a földre dobta.

A vádlott magatartását a parkolóőrök kifogásolták, ezért a vádlott hirtelen az egyikükhöz fordult, és őt nagy erővel fejen ütötte. A jegyellenőrnő az ütéstől a földre került, őt a társai felsegítették. Eközben a vádlott a gépkocsijából elővett egy gáz-riasztó fegyvert, és azzal többször a parkolóőrökre lőtt.

A lövések egy részét a vádlott közvetlen közelről, célzottan adta le a sértettekre, akik 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Mivel a vádlott által használt pisztoly az emberi élet kioltására nem alkalmas, így a cselekmény súlyosabb bűncselekményt nem, pusztán súlyos testi sértést valósított meg, amiért 3 év szabadságvesztés is kiszabható.

A vádlott az eljárás kezdete óta letartóztatásban van.

 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség