Nem kapta vissza a foglalót, hát előkapott egy kalapácsot

2023. május 18. csütörtök 09:18

Nem kapta vissza a foglalót, hát előkapott egy kalapácsot

Meghiúsult az adás-vétel, majd egy kalapáccsal esett neki a megvásárolni kívánt gépkocsinak egy pécsi műhelyben egy budapesti férfi. Vádat emeltek  ellene. 

 

 

A Pécsi Járási Ügyészség rongálás bűntette miatt emelt vádat.

 

A sértett 2023 januárjában interneten hirdette meg eladó gépkocsiját. A hirdetésre jelentkezett a vádlott is, aki Pécsett megtekintette az autót, azt kipróbálta.

A felek megállapodtak a 2.700.000,-Ft-os vételárban és a vádlott 700 Euro foglalót adott az eladónak.

Néhány nappal később a vádlott ismételten Pécsre érkezett abból a célból, hogy az autót átnézesse egy szakszervizben, illetve a vételár fennmaradó részét a sértettnek kifizesse.


Az autószervizben a gépjármű átvizsgálását követően arról tájékoztatták a vádlottat, hogy az autónak számos problémája van, rossz a műszaki állapota.
A vádlott emiatt a gépjárművet már nem akarta megvenni, hanem visszakövetelte az általa átadott foglalót. Mivel a sértett mindezt megtagadta, ezért a szerviz telephelyén közöttük vita alakult ki, majd a vádlott a saját gépkocsijából egy kalapácsot vett elő, amellyel szétverte az általa korábban megvásárolni kívánt autót.

Ezt követően a vádlott a szervizben dolgozókat megkérte, hogy értesítsék a rendőrséget.


A férfi a rongálással 900.000,-Ft kárt okozott.

Az elkövető cselekménye a rongálás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Forrás: Baranya Vármegyei Főügyészség