Nem csak a telet képesek elűzni, finom halászlevet is tudnak főzni a Botos Busók

2013. május 27. hétfő 18:27

Nem csak a telet képesek elűzni, finom halászlevet is tudnak főzni a Botos Busók
Bár az utóbbi években kissé visszaesett a részvételi kedv a Nepomuki Szent János Ünnep keretében tartott halászléfőző-versenyeken, a most vasárnap megtartott esemény mintha újból a régi szép időket idézte volna...

Annak ellenére, hogy este nyolc óra tájban menekülőre kellett fogni a közeledő vihar miatt, szép számmal neveztek halászléfőző társaságok az ezúttal új helyszínre, a Kanizsai Dorottya Múzeum udvarára és az intézmény előtti Kisfaludy utcába meghirdetett gasztronómiai eseményre. Nos, a főzés végén értő zsűri kóstolta végig a felhozatalt, s úgy ítélte meg, hogy a Botos Busócsoport halászleve a legízletesebb. Őket az 1-es számú mohácsi Posta munkatársa, Tóth Gyula követte, a harmadik helyért járó jutalmat pedig az ismert állatorvos, Dr. Hum Imre vehette át.

Persze, nem csupán a zsűri volt elégedett, hanem az a több száz ember, családtagok, barátok, ismerősök is, akik együtt vacsoráztak ezen az estén a bográcsokban főtt halból. A szájak és az orrok mellett a füleknek is jutott inger: a helyszínen a Sziget Band muzsikált, játszott népszerű dallamokat. Kár, hogy a tehetséges fiatalokból álló formáció a vihar miatt ezúttal nem tudta megmutatni, hogy milyen fergeteges báli hangulatot tud produkálni...

A szervezők köszönetet mondanak a támogatóknak, a Borsodi Sörgyár ZRt.-nek, a Peppino Gold Pizzériának, a Mohácsi TakarékBank ZRt.-nek és a Petőfi Halászati Szövetkezetnek.

Ádám Miklós